Ceviche af torsk på sprøde tortillas.

Det er virkeligt hyggeligt at spise med hænderne og ret sanseligt. I hvert fald i det omfang jeg har prøvet. Jeg har ikke prøvet at spise sådan rigtigt med hænderne, som de gør nogle steder. Eller det har jeg prøvet, men ikke rigtigt med retter der var tilsigtet det og det var som oftest under indflydelse af alkohol. Men jeg er generelt ret vild med mad som kan spises uden bestik. Specielt kød i brød af alle afskygninger. Tacos, burger, hotdogs, arepas, dumplings, bao. Anything goes.

En tostada er en sprødstegt tortilla. Så vidt jeg har kunnet se, er det vist altid majsversionen. Folk kunne få associationer til de der tacoskaller, som man kan købe i supermarkederne. Og det er vel lidt det samme. Men slet ikke det samme. Overhovedet. Sammen med denne tostada kom der en gang ceviche – som jo faktisk er hele omdrejningspunktet. Ceviche er råmarineret fisk. Den er vendt med blandt andet citrussaft, løg, chili, koriander og nogle gange også oliven eller tomatstykker. Den bliver ikke tilført varme, men syren i citrussaften går ind og koger kødet kemisk. Derfor synes jeg også det er bedst, hvis man vender det sammen lige før det skal serveres. Det skal bare lige trække et par minutter og så er det klart. Du kan bruge både magre og fede fisk til det, herudover også rejer, kammuslinger og hummer. Det meste faktisk. Det skal jo have en hvis kvalitet dog. Sådan er det med alt, hvad man spiser på den måde. Der er ikke så meget at skjule sig bag.

Da fisken helller ikke varme tilberedes, er det vigtigt at den bliver frosset først. Det er i hvert fald den generelle anbefaling. Du kan dog være heldig, at din fiskemand har fisk, som har været frosset inden, så skal du ikke gøre yderligere. Spørg ham. Han ved hvad det drejer sig om.

Specielt ved torskefisk og andre magre arter synes jeg det er meget vigtigt at få tilført noget fedme til retten. Ellers bliver det lidt kedeligt at spise. Derfor får den også en god gang olivenolie. Det gør noget godt for mundfølelsen. Jeg plejer også at toppe den med et par slices avocado. Der var dog ikke så meget avocado at give af idag, da jeg endte op med lige præcist de udvalgte, som folk havde spillet fodbold med i supermarkedet, så de var mildest talt smadrede. Det der havde overlevet blev vendt sammen med resten.

Du kan vælge at servere din ceviche sådan her. Du kan også anrette den i små skåle og servere med eller uden tortillas til. Det kan være som en forret og det kan være noget der ligesom er flettet ind i resten af middagen. Og med det siger jeg. Du har altså ret frie tøjler her.

Ceviche af torsk på sprøde tortillas.

Thomas
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 12 stk

Ingredienser
  

  • 12 majstortillas
  • 2 dl olie til stegning
  • 300 g rå torsk eller anden fisk
  • 1 skalotteløg
  • saften af 2 limes
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 rød chili
  • 1 spsk finthakket koriander + ekstra til toppen
  • 0,25 avocado i tern. Brug eventuelt resten ovenpå cevichen
  • Syltede radisser Radisser skåret tyndt på en mandolin og vendt med en smule eddike, honning og salt. Lad den trække bare 15 minutter.

Sådan gør du
 

  • Kom olien i en stegepande og varm godt op. Steg tortillaerne sprøde og gyldne deri. Læg dem på fedtsugende papir.
  • Skær torsken i tern af 1x1cm.
  • Rør limesaft, olivenolie, fine løgstrimler, koriander, chili og avocado sammen. Krydr med salt og peber. Vend fisken heri og lad den trække 2 minutter før den anbringes på de sprøde tortillas.
  • Top med radisser og koriander.
  • Server med det samme.

 

Join the Conversation

  1. De ser SÅ gode ud. Og de skal helt sikkert laves som en lille hapser til nytårstalen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close