Da vi var i på taceria i Spanien blev vi spurgt: “kan I rigtigt godt lide ost? for så skal I prøve en gang choriqueso”. Og vi kan virkeligt godt lidt ost. Så vi skulle selvfølgeligt have sådan en omgang. Choriqueso er en sammentrækning af Chorizo (pølse) og Queso (ost). Og det er faktisk også ingredienserne. Du kan selv vælge om du vil spise den sammen med sprøde nachochips eller med bløde tortillas. Begge dele går virkeligt godt. Og så kan du få nogle dejligt lange ostestrenge, når du prøver at indtage den elegant. Ps. Det kan ikke indtages elegant. Så undlad måske at spise denne ret på første date. Vent indtil at I er en måneds tid inde i forholdet. Server en god stærk chilisauce/salsa ved siden af. En der gerne kan mærkes et par dage. Jeg brugte denne habanero sauce.
Du kan lave det på to forskellige måde. Du kan tage den lette version og købe nogle friske chorizo pølser, som du så krænger indholdet ud af og steger. Eller tage den marginalt mere udfordrende version, som kommer nedenunder.
Hvad angår osten, så plejer man vist at bruge en Oaxaca ost, som vist er meget svær at opdrive udenfor Mexico. Det er en forholdsvist frisk ost, meget ala mozzarella. Men meget stringy. Hvis du ikke lige kan opdrive sådan en størrelse, hvilket nok bliver svært, så brug en let smeltende ost. Måske mozzarella eller cheddar. Bare du sørger for den ikke er for stærk og der er rigeligt af den. Så er du godt kørende.
Choriqueso - Virkeligt beskidt, på den gode måde.
Ingredienser
- 300 g hakket svinekød - 18% fedt.
- 1-1,5 spsk røget paprika
- 0,5 spsk koriander stødt
- 0,5 spsk stødt fennikel
- 0,5 spsk stødt spidskommen
- Salt peber og evt chili.
- 3 fed hvidløg
- 1 løg
- 3 spsk æblecidereddike
- 300-350 g ost mozzarella eller cheddar
- Frisk koriander
- 2-3 forårsløg
Sådan gør du
- Kom det hakkede kød, krydderier, revne løg, pressede hvidløg og eddiken i en skål. Masser det hele godt sammen. Varm en pande op med en smule olie på. Kom farsen på og steg. Under stegningen skal du hakke godt igennem, så det hele bliver findelt.
- Når farsen er gennemstegt kommes den over i en form/fad, som kan gå i ovnen. Dæk det til med de generøse mængder ost. Sæt ovnen på 180 grader og kom fadet ind. Giv det cirka 10-15 minutter indtil osten er smeltet.
- Top op med finthakket forårsløg og frisk koriander. Skal spises med det samme.
Det ser altså ret lækkert ud Thomas! Chorizo og ost, hvad mere har man brug for? Det skulle da lige være en kæmpe stor Spanish-style G&T! 😀
Nu er det jo mexicansk. Så jeg tænker at en ordentlig margarita. I måske et literglas vil gøre underværker.
Det er også lidt beskidt.
Det ville faktisk heller ikke være helt tosset! 😀
Det ser rasende godt ud! Mexicansk mad styrer 🙂