Det er sjovt som fokus ændres. Da jeg startede bloggen, var det udelukkende for at dele opskrifter på hverdagsmad. Det var bare fuld fart over stepperne og æstetikken var måske ikke helt i højsædet. Det var sådan lidt mere rock and roll. Nu kan jeg godt gå og fundere lidt for længe over indlæg, og så bliver det pludseligt ikke til noget eller man har glemt, hvad man egentlig ville skrive. I denne uge vil jeg udfordre mig selv en smule. Droppe alle kravene og bare få noget på bloggen. Julegaverne blev diskuteret igår. Idag går der helt kage i den. Citronkage – eller vel rettere sagt – citronmåne. Citronmåne med hul i. Jeg ved ikke lige hvilken måne som har denne form. Nok snak. Lav den i en springform og så ligner den mere sig selv.
Den her opskrift er så tilpas nem og god, at den gerne skulle afholde dig fra købeversionen i eftertiden. Den smager også som “the real deal”. Den eneste lille variation er, at min glasur ikke er gul, men det er fordi jeg ikke gad fylde den med gul frugtfarve. Så hellig er jeg.
Ingredienser: (Nok kage til at få mavepine)
- 250g smør
- 250g sukker
- 5 æg
- 275g mel
- 1 vaniljestang
- 1 tsk bagepulver
- saft af 1 citron
- Skal af 2 øko citroner
Glasur
- Saft af en halv citron
- ca 2 dl flormelis
Skrab vaniljekornene ud i en spiseskefuld sukker. Pisk blødt smør og sukker (også sukker med vanilje) til en ensartet masse. Tilsæt æggene, citronsaft og citronskal. Pisk mere. Bland mel og bagepulver og sigt i. Arbejd det ind i dejen. Kom i en smurt form og bag ved 180 grader i cirka 40 minutter. Bag til dejen ikke længere sidder fast på en pind, når du stikker i den.
Bland citronsaft og flormelis til glasur. Hov, jeg lavde glasur af saft fra en halv citron, men tog ikke nøjere bestik af hvormeget flormelis jeg brugte. Kom glasuren over den kølede citronmåne.