Der er nogle gange man planlægger store måltider – Andre gange laver man bare noget. Det her er vist mest i den sidste kategori. Tiden går så hurtigt i øjeblikket, at ligepludseligt er det aftensmadstid. Og jeg har selvfølgelig aldrig rigtigt tænkt over hvad vi lige skal have. Jeg kan planlægge min arbejdsuge ret godt, men vores egen mad er totalt kaos. Nogle gange et nogenlunde organiseret kaos, men ikke desto mindre et kaos. Så når I tænker at de der madbloggere altid er totalt overskudsagtige og sådan, så må I altså tænke på andre end undertegnede.
Nå, men vi stod her denne mandag og var sultne. Det skulle gå hurtigt for jeg havde en date med computeren og noget livestream af michelinoverrækkelsen. Så det blev, som det ofte bliver når det skal gå hurtigt og der er åbent for fortolkning. Pasta.
Jeg brugte en halv butternutsquash, men har du hokkaido eller andre slags græskar på lager, så bruger du bare dem. Den her opskrift er virkeligt bare lige ud af landevejen. Det eneste der rigtigt er ved den, er at du skal være lidt opmærksom på dit græskar, da det ellers bare koger i totalt smadder. Jeg synes det er bedst, hvis det ikke er gået helt i opløsning. Skal du have den i bedstemor uden tænder versionen, så brug den her opskrift i stedet for. Det er en jeg udviklede for et par år siden. Det er sådan lidt græskar-mac-and-cheese-agtigt. Jeg brugte savoykål, men jeg vil synes at grøn eller palmekål er absolut lige så godt.
Cremet pasta med bacon, fløde og græskar
Ingredienser
- 400 g tørret pasta
- 250 g bacon i tern
- 2 fed hvidløg
- 10 stk salvieblade
- 300 g græskar i grove tern
- 3 dl piskefløde
- 3 dl hønsefond
- 0,25 stk Savoykål (ikke det største du kan finde)
- 50 g parmesan
Sådan gør du
- Kog pastaen i rigeligt, saltet vand.
- Steg bacon let gylden. Tilsæt finthakket hvidløg, salvieblade og græskar i tern. Steg 4-5 minutter.
- Tilsæt fløde og fond. Godt med friskkværnet peber. Lad det simre endnu 5 minutter til græskaret giver tegn til at begynde at være mørt.
- Vend savoykål i strimler og pasta i. Riv parmesanen over og rør godt rundt. Smag til med ekstra salt. Lad den trække cirka 3-4 minutter før den serveres med lidt ekstra parmesan.