Dansk-fransk gratineret løgsuppe.

Reklame – Ost og Ko

Ost og ko, som er er Mejeriforeningens EU støttede tiltag for oplysning omkring mejeriprodukter. I øjeblikket er fokus på danske økologiske oste.

Jeg blev tilbudt at stå på mål for disse oste og sagde med det samme ja, for jeg kan virkeligt godt lide ost. Som de fleste har bemærket, så er der ikke meget liv i bloggen mere, men de kommer lige op her, så der er et sted man kan finde opskrifterne og linke til.

I bund og grund er sådan en løgsuppe både en billig og varmende fornøjelse her i de lidt koldere perioder. Jeg har valgt en fast gul ost, som smelter dejligt godt. Den minder i type af lidt om gruyere, comté og alle de andre dejlige oste sydfra, som vi godt kan lide. Med sådan noter af hasselnødder, karamel og korn. Men vi skal ikke stå tilbage her i Danmark, for vi har virkeligt mange gode af disse oste og mange af mejerierne laver dem. De går lige godt til madlavning som til at snacke.

Du skal gerne sætte en smule tid af til at lave suppen, da den faktisk bliver bedre, jo længere tid du giver den ved lav varme.

PS. Hvis du skulle vælge at være i god tid med aftensmaden, så kan du sagtens lave suppen i god tid. Men vent med at lægge brød og ost på til lige før den skal i ovnen, ellers suger det alt væske.

Dansk fransk løgsuppe

Thomas
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 15 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 25 g smør
  • Olie
  • 1,2 kg løg
  • 2-3 fed hvidløg
  • 2 laurbærblade
  • 3 timian kviste
  • 3 estragon stængler
  • 3 spsk god eddike
  • 4 cl spiritus kan undlades
  • 2 tsk dijonsennep
  • 8-10 dl opblandet bouillon kalv, grønt eller høns
  • 0,5 flute
  • Olie til stegning
  • 2-3 spsk sød fransk sennep eller ravigotte sauce
  • 200-250 g fast økologisk gul ost.

Sådan gør du
 

  • Pil og skær løgene i tynde skiver. Kom dem i en pande eller gryde med salt, smør og olie i bunden. Steg dem let til de begynder at falde sammen. Ikke for høje grader. De skal ikke tage farve.
  • Skær hvidløget i tynde skiver og tilsæt sammen med med laurbær, timian og estragon. Lad det småputre i cirka 30 minutter, men det skal ikke stege, blot lige så stille karamellisere.
  • Kom eddiken på og lad den koge helt væk. Her efter spiritus og sæt ild til det. Når det er brændt ud kommes bouillonen på. Lad den simre et kvarter. Smag til med salt og peber.
  • I mellemtiden skæres fluten i skiver og steges sprød i olie. Smør. med en smule sennep eller ravigottesauce.
  • Læg brødet på suppen og top med generøse mængder revet ost. Kom i ovnen under grillen. Giv den 8-10 minutter til den har taget farve og osten er smeltet dejligt.
  • Server med det samme. Men pas på, den er altså temmelig varm.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close