Nu er det weekend, så kan man godt bruge lidt ekstra energi på sig selv. Konen arbejdede, så jeg kunne gå i køkkenet i fred og ro.
Det skal lige siges, det er en småfed omgang. Der er ikke sparet på noget. Men hvad, det er jo også ganske fint.Det er lidt et mash-up af Eggs Benedict og Eggs Florentine og så avokado, som pressede sig ind fra siden.
For at have helt styr på hvad der er hvad:
Eggs Benedict: Brød, Bacon, pocheret æg og hollandaise.
Eggs Florentine: Brød, spinat, pocheret æg og hollandaise.
Der er jo cirka en mulliard fortolkninger, så du skal ikke være bange for at prøve noget nyt. Så kalder du den bare dit navn efter Eggs. 😉
Hvad skal du bruge?
Hollandaise
- 125g smør
- 2 æggeblommer (de var ret små)
- 10 dråber citronsaft
- 10 dråber æblecidereddike
- Salt og groftkværnet peber
Herudover:
- 2 æg (de friskeste du kan opdrive)
- 3 spiseskefulde eddike af en art
- 1 avocado
- Bacon
- 3 håndfulde frisk spæd spinat.
Som det allerførste skal du klare smørret, så det kan køle en smule. At lave en hollandaise, er praktisk det samme som at lave bearnaise. Så kig lige her forbi for tricks.
Steg bacon på en pande. Jeg valgte at det ikke skulle være crispy, men blot let stegt. Det kom over på fedtsugende papir. På samme pande stegte jeg spinaten. Det bliver jo til det bare ingenting. Gav det en salt og peber og tog panden fra blusset. Tænkte at jeg ikke ville bakse med både hollandaise og pochere æg samtidigt med at jeg også stegte løs.
Pocher æggene – et af gangen selvfølgeligt. Det er faktisk nemmere end man lige regner med, hvis man husker på at: 1) Bruge så nye æg som muligt, da de holder bedre sammen. 2) Tilsætte en god slat eddike til vandet. 3) at slå ægget ud i et glas før du kommer det i vandet, så er der ikke så meget biksen rundt. 4) Vandet må ikke stå og stødkoge – Det skal være lige under kogepunktet. Kom æggene i koldt vand hurtigt efter de er færdige, det stopper tilberedningen. Men husk, de skal ikke være der for længe, for de skal gerne laves lige op til servering.
Hollandaise. Der er mange der er bange for disse saucer med smør og æg. Hvis man er lidt forsigtig, så går det ikke galt. I en tykbundet gryde (eller vandbad, hvis du er en tøsedreng) ved meget lav varme rører du æggeblommer, citronsaft og æblecidereddike sammen. Pisk grundigt, når den begynder at sætte sig og blive luftig, kan du køre smørret i. Stille og roligt. Rør rør rør, mere smør, rør rør rør. Når den har en dejlig tyk konsistens smager du til med salt, peber og eventuelt lidt mere citron.
Nu skal der anrettes:
På en ristet bolle (jeg kunne ikke lige frembringe engelske muffins) kom jeg en halv avokado.
På med spinaten:
På med bacon og æg – Til sidst skal du påføre syndige mængder hollandaise.
Forresten, hvis denne ret serveres med en Knorr hollandaise, så dræber gud en kattekilling.
Mmm- Tyk sauce, flydende blomme.