Planen var at det skulle være en pavlova og den skulle med på arbejdet. Men jeg havde egentlig også lavet nogle mandelbunde og denne var lidt svær at få med på cyklen. Så det endte med at denne chokolademarengs blev derhjemme. Ja, jeg havde faktisk også planlagt at gemme den og så tage den med om mandagen. Men så nippede jeg et hjørne. Og et hjørne til. Og så var den egentlig ikke så pæn og jeg måtte bruge den til noget andet.
Du kan vælge at sætte din marengs i mindre toppe. Større toppe. Eller bare bruge hele bunden med masser af flødeskum og røde bær.
Eton Mess kommer egentlig fra kostskolen i Eton. Det var vist noget med en cricket tournering. Jeg kan ikke huske det det. Jeg kom til at tænke på den, da jeg havde købt en skjorte i mærket Eton. Egentlig er det jo bare en Pavlova, bare smadret godt og grundigt rundt. Jeg var lidt forsigtig da jeg lagde min sammen, så man kunne skelne elementerne fra hinanden. Oprindeligt er den med hvid marengs og jordbær. Denne er bare så meget mere smagfuld – Specielt når man er lidt chokoladeglad.
Chokolademarengs
- 4 æggehvider (Jeg brugte øko-slagsen, ikke pasteuriserede)
- 200g sukker
- 3 spiseskefulde kakao
- 75g mærk chokolade (72%)
- 1 teskefuld sherryvineddike.
Rod Fra Eton
- Røde bær – Her kirsebær
- Flødeskum. – Rigeligt af den.
- Chokolademarengs
Hvad gør du så?
Pisk dine hvider stive. Når de er cirka halvvejs der hvor du tør vende den op over hovedet kommer du sukkeret ved. Kom i over tre gange under stadig piskning.
Når massen er ved at være så stiv, at du tør tage chancen kommer du din eddike ved. Herefter strøer du kakaopulveret i – Gerne gennem en si, så du sikrer at der ikke er klumper i. Pisk til den en indarbejdet i massen.
Hak din chokolade fint, specielt hvis den skal sættes i toppe igennem en tyl. Vend chokoladen i. Husk, der skal chokolade i for det er en chokolademarengs – Ellers er det bare kakao, ik?
Kom den på en bageplade og bag den ved 140 grader i en time og et kvarter. Man tørrer den faktisk nærmere end man bager den. Nu skulle skorpen være dejlig crunchy og det inderste dejligt sejt.
Når den er kølet kan du piske fløden, fjerne stenene fra dine kirsebær og mixe sammen.
– Hvis du skal være en lille smule fræk, så udstener du dine kirsebær i god tid og smider dem i en skål sammen med lidt sukker for at trække saft ud i en time eller to. Så kan du komme saften ovenpå. Det ville være ret flot.
Smadr. Nyd.