Kender du det, at du træder ind i en mexicansk restaurant, det første du hører er gipsy kings tone ud af højtalerne. På menukortet med omtrent 70 forskellige menupunkter, findes der udover fajitas og enchiladas også pizza og kebab. Jeg kan nu nok desværre oplyse dig om, at det ikke er en mexicansk restaurant du er entreret. Meget af det du vil indtage i løbet af aftenen kommer fra en spand, dåse eller pose, hvor der står Santa Maria på. Og et eller andet sted gør det ikke særligt meget, hvis du godt kan lide det. Det har bare ikke særligt meget at gøre med sådan rigtigt mexicansk mad. Det er nok mere en afart af dårlig texansk køkken. Som også kan være helt fantastisk. Tjek foreksempel Louisa Lorangs nye bog “Mit Cowgirlkøkken” ud. Det er en af favoritterne.
På vores desværre alt for korte sommerferie i Spanien, var vi forbi et RIGTIGT taco sted. Ejet af en person fra Mexico. Der må jeg indrømme, at jeg blev en smule bidt af det mexicanske køkken. Jeg synes det har været svært at finde et rigtigt godt mexicansk sted i København. Synes der har manglet noget autenticitet. Eller det var kun indtil Hija de Sanchez åbnede i Torvehallerne. Jeg er noget så stor fan. Det må jeg indrømme. Du får tre tacos for 100 kroner. Det kan virke dyrt, men kvaliteten og beliggenheden taget i betragtning, så er det nok helt OK. Jeg har i hvert fald ikke noget imod at betale det. Herudover kan du også købe færdige tortillas og masa (dej), hvis du gerne selv vil lave dine tortillas.
Jeg ved ikke om det her er sådan rigtigt mexikansk. Men i hvert fald er mine tortillas i hvert fald ret så rigtige, da jeg har købt dem hos Hija de Sanchez. Ikke noget klægt santa maria her. De er lavet på majs og for mig gør det altså en kæmpe forskel.
Til denne omgang brugte jeg knurhane. En fisk jeg synes smager noget så godt, men også kan være lidt svær at få fingrene i. Så erstat den eventuelt med en anden hvid fisk. Eller faktisk hvilken som helst fisk.
PS. Det er en ret godt,at have lidt lime til at dryppe over din taco. Spice den også gerne op med lidt chilisauce eller frisk chili, hvis du er til sådan noget. Ja, og det hele bør skylles med rigeligt mexicanske øl og/eller god tequila.
Fish tacos med knurhane
Ingredienser
- 8-10 to rtillas
- 400 g knurhane fileter
- 3-4 blade savoykål
- 8 cherry tomater
- 2 stk avocado
- frisk koriander
- 2 dl creme fraiche 18%
- 1 tsk revet frisk ingefær
- 1 tsk stødt koriander
Sådan gør du
- Afhængig af størrelsen kan du skære fisken i mere mundrette strimler. Steg dem på panden i olie ved høj varme med skindsiden ned ad. Du kan se hvordan varmen trækker op igennem fisken. Når den er blevet tilberedt hele vejen igennem, vendes de hurtigt om på kødsiden og får et minuts tid. De tager ikke længe at tilberede.
- Varm dine tortillas
- Snit savoykålen i tynde strimler, skær tomat og avocado i både.
- Rør creme fraichen med revet ingefær, stødt koriander og smag til med salt og peber.
- Saml dine tacos med savoykål, avocado, fisk, tomat, creme fraiche og top op med frisk koriander.