Fiskefilet med hjemmerørt remoulade.

Mit absolutte favorit stykke smørrebrød er en fiskefilet med remoulade. Jeg fik afsindigt meget lyst til smørrebrød idag. Umiddelbart havde jeg heller ikke lyst til varm mad, da vejret til en forandring var rigtigt godt. Og når man nu har chancen, så hvorfor ikke lave det ordentligt. Konen og jeg handlede ind til at lave nogle forskellige stykker fra bunden. Et par ting gik fra basislageret, men vi brugte 160 kroner, og ville kunne have lavet minimum 30 stykker højtbelagt – Hvorfor så også gå ud og betale 35 kroner stykket for dem?

Det første stykke var med stegt rødspættefilet med hjemmerørt remoulade og rejer.

Hvad gør du?

Fiskefilet med hjemmerørt remoulade.Fiskefilet

Rødspættefiletterne skal først paneres. Det vil sige at du i en tallerken pisker et æg med en gaffel. I en anden tallerken blander du lige dele rasp og mel – Jeg dobbelt panerer ikke en fiskefilet, jeg synes lidt det er synd. I mel/rasp blandingen kommer du også salt og peber. Fiskefileterne skal først i ægget og så det tørre. De skal steges ganske kort, men det afhænger selvfølgeligt af størrelsen. Jeg steger i halvt smør og halvt olie.

Hjemmerørt remoulade

Fiskefilet med hjemmerørt remoulade.
De “våde” råvarer og krydderier blev først rørt sammen.

Det er nemmere end du lige tror. Følgende ting hakkes og blandes.

  • 4 spiseskefulde mayonaise.
  • 2 spiseskefulde skyr fraiche (eller lignende produkter)
  • 1 spiseskefuld sherryeddike.
  • 4 spiseskefulde cornichoner
  • 1 spiseskefuld kapers
  • 1 spiseskefuld asier.
  • 1 dusk dild.
  • 1 dusk persille.
  • 1,5 teske karry.
  • Fiskefilet med hjemmerørt remoulade.1,5 teske gurkemeje
  • Salt og peber.

Efter det var rørt sammen, så fik det lov til at stå at trække en halv times tid. Det var fint. Man kan selv vælge hvor grov man vil have sin remoulade. Jeg valgte vist en “medium”.

 

Anretning:

Fiskefilet med hjemmerørt remoulade.
1. Smør og salat.

Det er jo på ingen måde uvæsentligt at smørrebrødet bliver anrettet ordentligt. Brødet skal være i orden. Vi var så heldige at få fingrene i noget helt nybagt brød med kerner, som stadigt var lunt. Af den grund var jeg også nødt til at skære stykkerne lidt tykkere end normalt, udelukkende for at det ikke skulle gå i skuddermudder. Brødet skal have rigeligt med smør og et salatblad.

Fiskefilet med hjemmerørt remoulade.
2. Fisk.

På grund af størrelsen på fiskefiletterne, så brugte jeg to styk pr mad. generelt er det sådan at man helst ikke skal kunne se brødet under pålægget. Sådan lærte jeg det i hvert fald for 15 år siden. Men nåååh ja, man skulle også smøre helt til kanten og det kan man jo se på det ovenstående billede, at jeg vist har glemt.

Fiskefilet med hjemmerørt remoulade.
Du må aldrig gå ned på remo.

Der skulle remoulade på. Husk! Rigeligt med remoulade. Derudover pyntede jeg med dild, rejer,

Fiskefilet med hjemmerørt remoulade.
Klar.

agurk, tomat og citron.

Der er nogle der laver variationen af denne med rejer, hvor de bruger mayonaise i stedet for. Jeg kan bedst lide remoulade.

Man kan også sagtens supplere op med noget ørredrogn eller kaviar. Jeg orkede ikke at købe det idag, for det der ikke blev brugt idag, ville sikkert ende sit liv i køleskabet. Lidt aspargessnitter kunne også sagtens have gjort sig godt herpå, men der var næsten rigeligt.

Fiskefilet med hjemmerørt remoulade.
Der er faktisk fisk under.

Join the Conversation

  1. Jeg kan anbefale et drys karry i paneringen, det smager skønt og spiller godt sammen med remoen. Lækkert med smørrebrød på en lun sommeraften

    1. Det skal jeg helt sikkert prøve næste gang. 🙂 Ja, smørrebrød er aldrig helt dumt, specielt hvis man også er heldig at grave en flaske hvidvin frem fra gemmerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close