Friske forårsruller – I bedste stop spild af mad stil.

Nu kommer der ikke raketvidenskab. Men hvor ofte er det også, at man lige har behov for at søsætte raketter i dagligdagen. Dog synes jeg ret ofte at man kan have brug for tricks at gå til, når man har nogle rester, som lige skal bruges. Og det er her de friske forårsruller kommer ind i billedet. De er så fantastisk versatile og brugbare i kampens hede i hverdagen. Og det bedste er, at man kommer rigtigt langt med meget lidt og rammerne er vide. Når det kommer til kød, så kan det meste bruges. Jeg foretrækker oksekød eller kylling, men har set variationer med alt fra braisseret gris til røget laks. Dog vil jeg nok køre en vej udenom karrysild og sæl. Alt derimellem går dog. Beregn cirka 100-125g kød pr person, som selvfølgeligt kan minimeres med flere grøntsager.

Normalt klemmer jeg også gerne en smule risnudler i forårsrullerne, men jeg havde ikke flere færdige, så kørte dem rent med grønt kød. Nu er papiret jo også lavet af ris, så det går nok. Peanuts skulle der også have været i, bare for at give lidt ekstra smag, knas og dybde i smagen. Dem kom jeg så til at spise for sig selv. Mit om natten, halvfuld.

Hvor vil jeg hen med denne svada om hvad der skulle have været i? Det er, at du bruger bare det du har. Praktisk talt er det vigtigste, at der er rispapir rundt om dem.

Jeg dyppede i sød chilisauce, fordi det var nemt og ved hånden, men du kan også sagtens lave en dressing med chili, sukker, fiskesauce og limesaft, som vist er mere autentisk.

Friske forårsruller - I bedste stop spild af mad stil.Friske forårsruller - I bedste stop spild af mad stil.Friske forårsruller - I bedste stop spild af mad stil.

Friske forårsruller - I bedste stop spild af mad stil.

Thomas
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 8-10 stykker rispapir
  • 200-250 g tilberedt kød her bøf
  • 2 gulerødder
  • 12 sugersnaps
  • 3 forårsløg
  • 2 håndfulde salat Her vårsalat - Alt kan bruges
  • Frisk koriander og thaibasilikum

Sådan gør du
 

  • Skær gulerødder, forårsløg og sugersnaps i julienne. Skyl salaten. Skær oksekødet i tynde strimler.
  • I en stor skål med vand vendes et stykke rispapir, som efterfølgende lægges på et fugtigt klæde. Det fugtige klæde gør, at det ikke klistrer til fx et skærebræt.
  • I den ene ende lægges lidt salat, grøntsager, kød og urter. Fold en halv omgang og fold så siderne ind over. Rul den nu helt.
  • Del på midten og kom på et fad. Server med den søde chilisauce.

Friske forårsruller - I bedste stop spild af mad stil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close