Efter en lang weekend med masser af mad, stod jeg mandag med rigtigt mange rester. Der var æg, kartofler, lidt chorizo og peberfrugt blandet andet.
Det kunne være endt som biksemad, men jeg kastede mig i stedet ud i en fritata, hvilket jo bare er italiensk for æggekage. Der næsten frit slag på alle hylder i forhold til indhold.
Jeg skar mine kogte og bagte kartofler i tern. Snittede et løg, 2 fed hvidløg, lidt chorizo og en rød peberfrugt. Det blev varmet igennem på panden i olivenolie. Husk også rigeligt salt og peber.
Jeg tog 5 æg og cirka 4 store skefulde creme fraiche, som restelageret også bød på, og piskede det godt igennem med min bamix, så der kom godt med luft i. Det røg med på panden og stod i cirka 5 minutter. Før det skulle under grillen i ovnen fik det først en klump ternet mozzarella, lidt rasp for knasens skyld og så rigeligt med revet parmesan.
Det var i ovnen til det havde fået godt med farve og så var der sådan set klar til servering.
Til fritataen fik vi også verdens nemmeste salat. Lige dele tomater og agurk i tern. Hakket persille. Olie, balsamico, salt, peber og citronsaft.
Mad på maksimalt 30 minutter.