Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Fyldig rødbedesalat.

I weekenden var vi så ufatteligt heldige at min søster lagde vejen forbi Ørestad. Hun sagde godtnok hun gerne ville besøge os. Og jeg ved jo godt, at med os mente hun Alfred. Det er nu også helt ok. Da hun skulle hjem mandag aften, kunne jeg lige nå at lave en smule mad til hende. Ja, hun skulle med toget og der serverer de jo hverken vådt eller tørt, så hun skulle lige tankes op. Vi havde rundet Eataly tidligere på dagen, hvor der var købt ind til en ret enkel pasta pesto. Ja, både pasta og pesto. (Og lidt lardo, olivenolie, parmesan og pinjekerner). Så for at bringe lidt balance i regnskabet, ville jeg også lave en salat. Oprindeligt var den tiltænkt som en forretsting, hvor der skulle have været stenbiderrogn på toppen. Åh, det ville have været godt. Udfordringen var bare, at eneste sted jeg kunne opdrive sorogn kostede den 1100 kroner kiloet og så egentlig ikke særlig tiltalende ud. æv. Men så blev det salat i stedet.

Oven på salaten kan man se noget som måske mest minder om en halvsmeltet vaniljeis. Og det er det altså ikke, men en ost som hedder stracciatella. Den minder i smagen om både mozzarella og burrata, men konsistensen er meget blødere.  Den kan være lidt svær at få fingrene i, jeg var heldig at finde den i Eataly, men er du ikke lige så heldig at bo i København og kan valfarte dertil, så bruger du en god bøffelmozzarella i stedet. Hvis du kan få den, så kan du også prøve en burrata. Det er en meget mere flødet mozzarella – Men ikke lige så flødet stracciatellaen. Og det er altså ret vigtigt at du investerer i den gode bøffelmozzarella i stedet for den til 5 kroner. Der er både forskel i smag og tekstur. Jeg synes de billige er lidt for faste og seje. De er suveræne til fx pizzaen, men skal du nyde den som her, så kræver det at du køber lidt bedre. Og alternativt så skær ned i mængden. Hellere lidt af noget godt end rigtigt meget skidt.

I Eataly har de nogle af de der specialiteter, som kan være svære at opdrive andre steder. Fx den radicchio. Jeg har også købt den andre steder, men de har den altid der. Den her er ikke så bitter som mange af de andre. Kan du skaffe den her, er det et plus, for den ser også godt ud. Men er det en anden variation, som du kan skaffe, så smag på den først. Er den meget bitter, så læg den i varmt  (ikke kogende) vand i 10 minutter og så derefter over i isvand. Det kan tage det toppen af bitterheden. Er den bitter i et omfang, som er til at leve med, så brug lidt mindre. Du skal også tænke på, at den kan være ret overvældende alene, men når den først får selskab af ost, olie, peber og de søde rødbeder, så bliver det balanceret ud.

Det her er en „side‟ til 4 personer eller en god frokost for 2, hvis den får selskab af lidt godt brød.

Fyldig rødbedesalat.

Thomas
Salaten bør serveres med det samme på grund af osten. Du kan sagtens koge rødbederne i forvejen og bare lune dem i glacen.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 4 sides

Ingredienser
  

  • 600 g rødbeder
  • 1 dl balsamico
  • 2 spsk honning
  • 1 godt radicchio hoved
  • 175 g stracciatella ost eller tilsvarende
  • 50 g ristede pinjekerner
  • 3 +5 kviste citrontimian
  • olivenolie salt og peber

Sådan gør du
 

  • Rødbederne koges møre med skallen på i letsaltet vand sammen med 5 kviste citrontimian. Når de er møre kommes de over i isvand, så de får et chok. Smut rødbederne på samme måde som du smutter mandler.
  • Skær rødbederne i grove stykker.
  • Kom rødbeder og balsamico op i en kasserolle og reducer til eddiken er kogt ind til cirka halvdelen. Kom honning på og krydder med salt og peber. Lad rødbederne virvle rundt, så de bliver fint glaserede. Sluk for varmen.
  • Kom den plukkede og skyllede radicchio i bunden. Herpå rødbeder.
  • Top med straciatella, som trækkes fra hinanden over de lune rødbeder. Så olivenolie, salt, peber, pinjekerner og citrontimian.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2025. All rights reserved.
Close