Regnen slår mod ruden. Det blæser. Det er koldt.
Der ikke noget som en dejlig suppe, som kan varme en op på sådan en grå dag.
Planen var egentligt at der skulle kål og medister på bordet, men i Brugsen faldt jeg over et butternut græskar og så blev planen straks ændret.
Jeg har lavet denne suppe et par gange, og nu skal I ikke snydes for den. Første gang jeg lavede den, fik jeg inspirationen fra Super -Signe’s mad.
Jeg lavede en større portion end vi kunne spise, så der også var lidt til fryseren.
Hvad skal du bruge?
Hovedret 3-4 personer.
- 1 butternut græskar
- 3 små rødløg
- 4 fed hvidløg
- 1 rød peberfrugt
- 4 små gulerødder
- 1 “finger” ingefær
- 1 teske tørret chili
- Saften af 1 citron
- 3 teskefulde olivenolie.
- Salt, Peber, lidt paprika og tørret timian.
- 7,5dl hønseboullion (Snydeversionen er helt fin)
Tilbehør
- Hytteost
- Purløg
- 1 skive rugbrød
- 50g røget svinemørbrad (kan erstattes med bacon)
Skræl, rens og skær dine grøntsager i grove stykker. Kom dem i en bradepande. Krydder den godt, pres citronen udover og vend olien udover.
Jeg satte den under grillelementet i ovnen i cirka 10-12 minutter. De begyndte at få lidt farve. Herefter satte jeg ovnen ned på 200 grader og slukkede for grillen. Jeg tilsatte kogende boullion (læs: kogende vand med Irmas hønsefod – om mandagen må man godt snyde lidt). Grøntsagerne skal nu koges møre inde i ovnen. Det tager cirka yderligere en halv time. Stik i dem med en kniv og de skal ikke gøre modstand. Giv dem en ordentlig tur med en stavblender når de er klar.
Tilbehør
Den første gang tilbehør var hytteost med purløg. Mange gange får man creme fraiche, men jeg har lidt et crush på hytteost – Og så havde jeg noget purløg som sang på sidste vers. Det er altid nemmest at klippe fremfor at skære purløg.
På en pande med lidt olie stegte jeg småt ternet røget svinemørbrad og rugbrødstykker.