Jeg ved ikke om det bare er mig, men jeg synes nogle gange at det er lidt kedeligt at spise det samme igen og igen. Foreksempel, hvis der skal grilles, så skal der guddødme bare laves en kartoffelsalat. Ja, den smager jo godt, men man kunne også give sig i kast med alternativerne.
Hos Kvickly lavede jeg en afart af denne. Jeg synes egentlig at det var synd, at den aldrig nåede at finde vej til bloggen. Så efter lidt perfektionering, så er den nu også klar til jer. Og gud hvor det smager godt. Jeg ved godt at nogle ikke er så vilde med koriander, men enten kan du forsigtigt prøve igen, for det spiller virkeligt fantastisk sammen med de søde gulerødder. Men ellers er der altid alternativerne, prøv foreksempel en gang mynte eller timian. Friskosten er en Loke fra Arla Unika, som jeg er en smule forgabt i. Har du ikke mulighed for at få fingrene i sådan en, så prøv med rygeost eller en cream cheese ala Philadelphia. Det skulle altså også virke ganske fortræffeligt.
Retten tager ikke forfærdeligt lang tid at lave. Og det næsten bedste er, at den kan serveres både varm, lun og kold. Så lige meget hvordan den når dig og dine medspisende, så kan du bare sige, at det var meningen at den skulle være sådan.
Hvad skal du bruge?
- 1 bundt gulerødder – Gerne små og med dekorativ top
- Olivenolie
- salt, peber
- Saft af en halv citron
- 3 spsk friskost
- Koriander – Jeg brugte blomsterne. Brug det du har.
Skrub dine gulerødder. Der er absolut ikke nogen grund til at skrælle dem. Vend dem i lidt olie og på en varm grill med dem. De skal have cirka 10 minutter – alt afhængig af størrelsen – Vend dem undervejs. Der må gerne være en smule bid i dem.
Når de kommer fra grillen kommer du lidt citronsaft, salt, peber og olie over dem.
Anretningen må gerne være en smule rustik. Min elskede kone kender jo lidt til mine anretningsmanier, så hun fandt denne skifferplade til mig til min fødselsdag. Jeg kan godt lide den, fordi den er rustik og ikke bare ligner alle de skifferplader, som vi efterhånden har set ret meget til. Smør lidt ost på pladen. Anret dine gulerødder derop, i totalt tilfældig (på ingen måde) rodet stil. Bare for god ordens skyld, giv lidt mere salt, peber og olie. Nip forsigt blomsterne af din koriander og drys dem over.
Og nu siger jeg det lige igen. Det kan godt være at du ikke kan lide koriander. Men giv det lige en chance sammen med gulerødder. Det passer altså helt perfekt sammen.
mmmm… elsker rygeost, friskost og lignende. Og med de små fine nye gulerødder kan jeg kun forestille mig at den her salat må være et himmelskt alternativ til sommerens grillretter
….Prøves, ja det skal den da i hvert fald 🙂
Hvis jeg skal være helt ærlig, så er det også noget af det bedre, som jeg har lavet på det seneste. Hvis du ikke lige kan få fingrene i små gulerødder, men kun har de lidt større, så blancher dem ganske kort.
/Thomas