Guide til Julefrokost bordet.

Nu er vi ved at være der. Jeg er lige gået på en lang og tiltrængt juleferie. December og november har kørt i et ekstremt højt gear både på arbejdet og derhjemme. Heldigvis har det været i gode menneskers selskab, så det har altså været til at leve med. Men nu er det ved at være tid til at nyde familiens selskab og slappe lidt af.

Nu hvor det er jul, så skal vi også til noget jeg er helt tosset med – Julefrokostbordet. Jeg har samlet nogle af de opskrifter, som jeg synes vil gøre mig godt på et julebord. Og ja, nogle af opskrifterne er gamle, så billederne er måske ikke så pæne, men hey, de er lavet med kærlighed. Og husk, til en hver julefrokost skal der serveres snaps i rigelige mængder.

Lige til sidst, inden vi springer ud i en masse mad og billeder, så vil jeg gerne sige tak fordi du har læst med. Jeg håber du må få den allerbedste jul.

Glædelig jul

Thomas.

 

Stegte sild i lage. LINK

Guide til Julefrokost bordet.

Røget Laks med Fennikel og estragon. Dette kan selvfølgeligt serveres på mange andre måder. Men jeg synes smags kombinationen er rigtig god. Server på fad, hvis du skal lave til mange. LINK

Guide til Julefrokost bordet.

Jeg synes rullepølse hører til et hvert frokostbord – Specielt den hjemmelavede. Jeg har faktisk ikke mindre en to på bloggen. Både en model med Lam og en med grisen. Nedenfor ser du lamme versionen. Skal du spise den til julefrokosten skal du snart igang, da det tager et par dage. Lammerullepølse LINK

Guide til Julefrokost bordet.

Her ser du grisefætteren. Også et dejligt stykke kød. Til begge rullepølser, finder du udførlige vejledninger, så vær ikke bange, hvis du ikke har prøvet det før. Hjemmelavet Rullepølse. LINK

Guide til Julefrokost bordet.

Hønsesalat – Suppler den eventuelt med en smule estragon. Det gør sig rigtigt godt. Og den kan selvfølgeligt serveres i skål – MEN MED BACON. LINK

Guide til Julefrokost bordet.

Lav en lækker fransk pate de campagne. Server med en god sennep og cornichoner til. LINK

Guide til Julefrokost bordet.

TARTELETTER HARRY – Her med høns i asparges. En livret. Vil du være lidt anderledes, så prøv den med Røget laks og stuvet spinat. Den var virkeligt god. LINK

 

Guide til Julefrokost bordet.

Her den lidt alternative tartelet. Men hey, det skal man ikke kimse af. Tartelet med røget laks og stuvet spinat. LINK

Guide til Julefrokost bordet.

Æbleflæsk: LINK

Guide til Julefrokost bordet.

En lille guide til at stege en roastbeef. LINK – Og her er pickles jo godt til. Så det får du også en lille link til her

Guide til Julefrokost bordet.

EN lille guide til ribbenssteg LINK

 

Guide til Julefrokost bordet.

SALAT – til jul! Hvad? Ok, det går lige hvis det er med rødkål, ik? LINK

Guide til Julefrokost bordet.

Så er der også den hjemmelavede rødkål – Nærmest et must på et hvert julebord. LINK

Guide til Julefrokost bordet.

Nu til en lidt alternativ brug af ribbensteg, men det gør den altså ikke mindre god. LINK

Guide til Julefrokost bordet.

Og skal du også servere and, men ikke vil diske op med en hel en af slagsen, så overvej at confitere lårene. Det er en gudespise. Alternativt kan du også vælge at servere det smørmøre kød i en lille burger som her. Og der er selvfølgeligt også opskrift på Confit de Canard. LINK

Guide til Julefrokost bordet.

Og nu til det helt hårde valg – Ris ala mande eller en lækker chokolademousse? Her link til Risalamande, som min mor ville lave den. LINK

Guide til Julefrokost bordet.

Og den alternative kommer her i form af denne kraftige mousse med julede krydderier og en kirsebærsirup til. LINK

Guide til Julefrokost bordet.

VELBEKOMME.

Join the Conversation

  1. Steen Andersen says:

    Blodpølse? Ellers super god menu

    1. God idé. Det er godtnok ikke noget vi normalt får til jul og jeg selv kan lave.
      Det må jeg lige kigge nærmere ind på.

      Thomas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close