Der er meget snak om kylling på bloggen. Egentlig er det jo fordi at jeg rigtig godt kan lide det. Kylling virker altid. Idag var da heller ikke nogen undtagelse. Jeg var så heldig at finde en hel Løgismose kylling på tilbud, fordi der var 4 dage til den løb på dato. Ja, altså jeg brokker mig ikke. Det var også tilpas nem aftensmad at det lige gik an. Jeg har tanke for meget andet end vores aftensmad lige i øjeblikket. Der er mange ting som lige skal nåes. Og derfor er det helt perfekt med en middag, som mere eller mindre tilberedes i samme fad, så der heller ikke skal bruges så meget energi på opvasken.
Den primære del i krydderblandingen er faktisk en brunkageblanding, som jeg har tilovers fra julen. Det er faktisk Mill and Mortar som har lavet den, men det gør den i mine øjne ikke ringere. Og ja, så hedder den brunkage krydderi, men det kunne jo næsten lige så godt være starten på en god Ras El Hanout. Der er ingefær, kanel, kryddernelliker, allehånde – allesammen krydderier, som i mit hoved passede ret godt til den kylling, som jeg ville lave. Dejligt varme krydderier, som gerne skulle give nordafrikanske eller mellemøstlige tanker. Jeg valgte at supplere op med gurkemeje, fordi det jo er åhhh så sundt – Og giver en fin farve. Og så også en gang stødt koriander og spidskommen. Så bliver det ikke meget bedre. Det er sådan nogle krydderier, som jeg altid har på lager. Også selvom de ikke lige er blandet sammen til brunkagekrydderi. Jeg er godtnok selv mest fan af at blande mine krydderier, da det altid er lidt forskel på hvad man har lyst til. Og jeg tror faktisk den her kylling ville blive endnu bedre, hvis den lige havde fået lov til at marinere i krydderierne en dags tid. Måske sågar i en gang yoghurt, så det næsten ville blive lidt indisk.
Jeg lavede lidt af en genialitet her – Ja, hvis man nu skal være så ydmyg og bruge sådan nogle ord om egne bedrifter – Men jeg dampede couscousen, som jeg normalt gør, men så vendte jeg den i bunden af fadet sammen med grøntsager og hvad vi ellers havde. Det var for at den kunne suge lidt af de overskydende krydderier, som var i bunden og havde taget farve. Det virkede altså ret godt.
Salaten, som vi fik ved siden af, bliver nok ikke meget nemmere. Bare små hjertesalater, flækket, med en dressing af yoghurt, ingefær, koriander og lidt honning. Toppet med mere koriander og passionsfrugt.
Og bare for god ordens skyld, så kan det virke som om at det er en noget omstændig opskrift, men det var lige det jeg havde på lager. Havde jeg haft mandler i stedet for pistacier, så var det dem der var brugt. Og jeg kunne da også sagtens se, at der var endt nogle peberfrugter, kikærter eller ærter deri eller måske var korianderen erstattet med mynte eller bredbladet persille. Der er fri leg på alle hylder. Her er mad til 3-4 personer. Suppler eventuelt op med mere grønt og couscous. Det kan du sagtens.
Hel krydret kylling med couscous - Nem aftensmad.
Ingredienser
Kylling
- 1 kylling
- 4 spsk olivenolie
- 1,5 spsk brunkagekrydderi eller lige dele ingefær, kanel, allehånde og lidt mindre nelliker
- 1,5 tsk stødt koriander
- 1,5 tsk tørret stødt gurkemeje
- 1 tsk spidskommen
- Salt og peber
Couscous
- 300 g couscous
- 10-12 cherrytomater
- 1 stort rødløg
- 2 spsk finthakket persille
- 2 spsk finthakket koriander inkl stilkene
- 0,5 granatæble
- 75 g pistacienødder
Salat
- 3 stk hjertesalat
- 2 passionsfrugter
- 3 spsk neutral yoghurt
- 0,5 spsk revet frisk ingefær
- 1 spsk finthakket koriander stilke gem bladene til pynt
- 0,5 spsk honning
- Salt og peber
Sådan gør du
Kylling og couscous
- Bland alle krydderierne til kyllingen i olien og gnid kyllingen godt ind i massen. Kom den på en bradepande med en smule vand i bunden. Krydder med salt og peber - Både ind og udvendigt. Sæt i ovnen ved 180 grader i 60-75 minutter afhængig af størrelsen.
- I en skål kommes couscous, krydres med salt og peber og 1 spsk olie. Hæld kogende vand over, så det står cirka 1cm over couscousen. Dæk til med film og lad det trække cirka 10 minutter.
- Løft den færdige kylling op af bradepanden. I fedtet i bunden vendes nu den færdige couscous, halverede tomater, halvdelen af pistacierne, koriander, persille og fintstrimlet løg. Rod godt rundt. Tilbage med kyllingen.
- Top couscousen med resten af pistacierne, granatæble og eventuelt flere krydderurter.
- Server med det samme. Eventuelt sammen med ekstra dressing fra salaten.
Salat
- Fjern bunden af salaterne. Flæk dem i kvarte og skyl dem grundigt. Kom på et fad.
- Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag til. Kom den henover salaten.
- Top med passionsfrugt og korianderbladene.