Hjemmegjort hønsesalat.

Hjemmegjort hønsesalat.
Hønsesalatscreme.

Egentligt var det bare planen at vi skulle have et stykke med fiskefilet. Men men men, det ene tager det andet. Jeg havde noget kylling til at ligge, som alligevel skulle bruges. Det blev så til dette stykke med hjemmelavet hønsesalat. Det ville have været bedre med en gammel suppehøne, som virkeligt var blevet kogt igennem. Men herregud, det var torsdag – det gør jeg næste gang.

Hjemmegjort hønsesalat.
Omrøringsklar

Jeg startede med at stege en pakke sliced bacon på panden – efterfølgende skal det på fedtsugende papir. I fedtet fra mit bacon stegte jeg også cirka ti champignons, ganske almindelig hvide champignon, intet fancy. De skulle bare steges lidt, suge lidt fedt og så egentlig varmes igennem. De fik plads sammen baconen på papiret.

Til cremen i salaten rørte jeg følgende sammen i en skål:

  • 1dl skyr fraiche.
  • 1dl mayonaise.
  • 3 spiseskefulde aspargesvand – direkte fra dåsen.
  • 1 teske (stor) dijonsennep.
  • Salt og peber.

Sørg for at smag det til (SOM ALTID). I cremen kom jeg en lille håndfuld aspargessnitter, 200g kylling, champignonerne (minus 6 kvarte til pynt) og min bacon, som først blev knust i hænderne (minus to stykker til pynt pr stykke mad).

Anretning

Hjemmegjort hønsesalat.Anretningen af dette stykke var faktisk ikke det store problem. Smørsmurt brød, salatblad, hønsesalat, bacon, tomat, aspargessnitter, champignon og lidt persille. Hvis du holder cirka den rækkefølge, så kan det ikke gå helt galt.

Hønsesalat kan sagtens spises på hvidt brød, jeg er måske bare mest til rugbrød.

Dette stykke smørrebrød er hamrende nemt at lave, men vil imponere de fleste.

Hjemmegjort hønsesalat.

Hjemmegjort hønsesalat.

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close