Kære lillesøster, her kommer opskriften på karrysalat, så du ikke rigtigt har en undskyldning for at medbringe en købt til familiejulefrokosten. Og til alle jer andre – I skal også være mere end velkomne til at bruge den.
Det er så fedt at vi går ind i en tid med masser af salat, så det er også lidt trist, hvis de smager kedeligt. Alle vores favoritsalater skal på bordet. Hønsesalat, agurksalat, karrysalat.. Ja, jeg kunne blive ved. Og derudover vil jeg også indvie dig i en kæmpe hemmelighed. Og det bliver mellem os, ik? Men hvis du tager sildestykkerne og vender i karrysalaten, så får du også en brandgod karrysild. Dog vil jeg altid servere en karrysild med ægget ved siden af og det skal helst være smilende.
Jeg laver altid de her salater med lige dele mayonnaise og creme fraiche (fuldfed), men hvis du alligevel er på den der slankekur, så kan du også bruge mere creme fraiche end mayo og sågar en lettere version af den. Eller skyr. Så, nu er det sagt. Faktisk tror jeg, at jeg vil foretrække skyr frem for en creme fraiche 9%, for der er lidt mere konsistens i den. Ved den lette creme fraiche kan det godt falde lidt sammen.
Her er der en god omgang karrysalat til mange mader. Men har du flere julefrokoster i rap er det jo også på sin plads. Ellers halverer du den bare. Og husk at smag karrysalaten til efter din karry. De varierer altså rigtigt meget i smag og drøjde.
Hjemmelavet karrysalat
Ingredienser
- 2,5 spsk mayonnaise
- 2,5 spsk creme fraiche
- 1,5 tsk grov sennep
- 1,5 tsk karry
- 2 hårdkogte æg
- 1 æble
- 1 skalotteløg
- 2 spsk kapers
- 1 spsk finthakkede cornichoner
- Salt og peber
Sådan gør du
- Creme fraiche, mayonnaise og sennep røres sammen. Heri kommes også karry, finthakkede løg, kapers og cornichoner.
- Til sidst vendes også tern af æble og æg i.
- Smag til med salt og peber. Eventuelt en smule ekstra karry - hvis den lige mangler.
Du har helt ret – de eneste gode salater, der findes, er hjemmelavede. Mine favoritter har altid været karry- og italiensk salat.
Det er altså også steder, hvor mange får rigtigt meget godt ud af meget lidt arbejde.
Det har ikke været, og kan ikke være jul uden karrysalat! Dejlig opskrift.
Men jeg bliver nødt til at spørge hvor dit bestik er fra?
Hej,
Jeg må være ærlig at sige, at jeg har ikke den fjerneste anelse. Det var hjemme hos mine forældre og har ingen idé om hvor de har anskaffet sig det. Vil tro at det er ganske no-name.
Thomas
Det lyder helt vildt godt og helt vildt nemt. Mit problem er at nå at forbruge det overskydende af ingredienserne, – jeg er ret glad for “stop madspild” 🙂
God jul til dig og din familie.
Det der med madspild går jeg også ret meget op i. Så meget jeg næsten kunne skrive en bog om det 🙂
Men faktisk er det ret nemt at få brugt det overskydende. Mayonnaisen kan du bruge sammen med æg og rejer – Det er jo ret tit også på julefrokost bordet. Creme fraichen holder længe men kan gå i bagværk. Cornichoner og kapers er jo godt sammen med peberrod og pickles til en roastbeef – Eller rest af en steg. Men det meste holder faktisk ret længe, så det kan trylles i noget andet.
Glædelig jul.
Thomas
Kære Thomas. Din søster tryllede jo som om hun havde lært det af dig. Lækker karrysalat?