Efter at have været ovnløs i næsten halvanden måned, så var det nærmest et mirakel da den gode Hr. Vadstrup hjalp mig med at sætte den nye ovn til idag.
Så det lå nærmest også i kortene at frokosten ikke skulle andet end i ovnen. Jeg havde taget kyllingelår og vinger op af fryseren. De skulle marineres og så i ovnen.
Til skulle vi have en coleslaw. Planen var at marinere kyllingen lidt kinesisk, så dette ville jeg også med min coleslaw. Det blev en anelse utraditionel, så hvis du hellere vil kalde den en marineret råkost, så er det også fint med mig. Jeg tilføjede et æble og mynte.
Hvad skal du bruge –
Hotwings/lår.
- 2 spiseskefulde jordnødde olie
- 2 spiseskefulde soya
- 3 spiseskefulde sød chilisauce
- 1 stor teskefuld honning
- 1 teskefuld stærk chili
- Salt & Peber
Coleslaw
- 3-4 gulerødder
- 1 æble
- 1/4 hvidkål
- Mynte
- 2 spiseskefulde soya,
- 3 spiseskefulde sherry eddike
- 3 spiseskefulde sød chilisauce
- 1 citron
- 1 spiseskefuld brun farin
- 3 spiseskefulde vand.
- 4 nelliker
Kyllingen skal bades i marinaden, som blot er kørt sammen af alle de ovenstående ingredienser. Den skal i ovnen på 200 grader i cirka en time. Da der er honning i marinaden, så er den en god idé at lægge papir i bunden af fadet.
Gulerødderne, hvidkålen og æblet skal skæres meget fint. I den forbindelse tog jeg min mandolin til hjælp. Store klumper hvidkål er ikke lækkert. Jeg tog halvdelen af citronen og pressede saften udover de fintsnittede grøntsager – specielt æblerne, så de ikke oxiderede og blev brune.
Jeg kogte en lage på soya, sukker, vand, eddike, sød chilisauce, citronsaft og nelliker. (PS, jeg skulle hilse og sige fra konen at det er en god idé at fjerne nelliker før servering. Hun ramte dem alle sammen.) Den skal blot op og koge og sukkeret skal smelte, så er den faktisk klar.
Hæld den varm over grøntsagerne og knug dem godt sammen. Den gode smag skal mases ind i dem. Lad det stå en halv times tid for at trække noget smagen til sig..
Vi fik et par stykker ristet rugbrød til.