Hverdags tiramisu med havtorn

Idag havde vi besøg af godtfolk fra Aarhus. Det skulle egenlig bare være en gang stille og rolig aftensmad, men jeg må indrømme, jeg kan ikke have gæster uden også at servere lidt sødt efter maden. Jeg ved ikke hvorfor jeg er blevet så pernitten med det, men sådan skal det være. Der er ikke rigtigt nogen der har brokket sig endnu.

Fra søndagens fødselsdagskagekalas havde jeg stadig lidt havtorn sirup/sylt, som jeg gerne ville have brugt. Den var lavet ganske hurtigt til en kage og så ville jeg gerne have brugt resten. Det var sådan straight forward at lave. Og jeg vil tro at du sagtens også kan bruge den til morgenmaden eller en klat is. Ja, det er jo ingenlunde havtornesæson, men jeg havde provianteret i Supermerche i Torvehallerne.

Hverdags tiramisu med havtorn

 

Ja, det er ikke en helt original tiramisu, men sådan en mere hverdagsagtig en af slagsen. Hvis du vil gå sådan mere originalt til værks, så tag et kig her – Det er næsten lettere.

Jeg glemte lidt at drysse kakao over, men det smagte egentlig også rigtig godt uden.

Hvad skal du bruge? (6 pers)

Havtorn-sirup

  • cirka 300g havtorn
  • 175g sukker
  • 2 stjerneanis
  • 1 spiseskefuld citronsaft
  • 2 spiseskefulde vand (Bare så skidtet ikke brænder på)

“Hverdags” Tiramisu

  • 250g mascarpone
  • 1 dl creme fraiche (Brugte Thieses 18%)
  • 2 spiseskefulde sukker
  • Vanilien af en halv stang
  • 3 Spiseskefulde piskefløde – For lige at få konsistensen i vinkel.
  • Ladyfinger (nok)
  • 3dl stærk kaffe
  • 1,5 dl marsala.

Til havtornedelen skal du blot koge alle ingredienserne i cirka 10 minutter. Køre den en hurtig tur med en stavblender og kør den igennem en finmasket si for at at sortere de sorte kerner fra. Skal du bruge den på brød, kan det være en fordel at give den en smule geleringsmiddel under kogningen, ellers kan det godt blive lidt vandet. Køl af.

Nu skal du lægge din tiramisu sammen.

Pisk mascarponen, creme fraiche, sukker, vanilie og fløde til en ensartet masse.

Bryg kaffen, bland marsalaen i.

Vend dine ladyfingers i kaffeblandingen. Læg dem på ræd og række. Kom et lag mascarponecreme på – cirka halvdelen, for du skal have to lag. Nu lidt havtorn og start hele processen forfra.

Lad den trække på køl i minimum 1,5 time. Den er bedst dagen efter, men dette gik faktisk også ganske godt allerede. Normalt vil en klassisk tiramisu kræve at trække lidt længere. Men det er også derfor at den fik navnet “hverdags” – Jeg syntes det var pænere end “snyde”.

 

Hverdags tiramisu med havtorn

 

PS. Du kan overveje at drysse kakao over. Jeg tror absolut ikke det vil gøre den nogen skidt – men sørg for at det er en ordentlig kakao.

Hverdags tiramisu med havtorn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close