I aften kunne jeg lukke endnu et sylteprojekt af. Hyldebærsaft. Virkeligt en af de ting som rigtigt kan vække minder fra de gode gamle dage. mmmm… mmmm… mmmm….
Jeg havde fundet et par enkelte hyldetræer her på Amager, jeg synes ikke rigtig der var så meget frugt på dem og det sad ualmindeligt højt, så jeg måtte på tour. Heldigvis fandt jeg et rigtigt godt sted ved lige at dreje to gange. Og ja, det er som lystfiskeri, man røber ikke de gode steder.
Lige omkring nu er hyldeblomsterne på sit højeste, venter du længere, så har fuglene onduleret dem.
Jeg plukkede det der lignede en lille bærepose og endte ud med cirka 2 liter saft efter det var sødet. Jeg kunne muligvis godt have fået mere ud af de bær, men tålmodet var ganske lille. Når frugten har dryppet af, kan du vende den tilbage i gryden med et glas vand og lige hurtig koge det op og så si det igennem igen.
Jeg brugte i omegnen af 2,5-3kg renset hyldebær. Jeg manglede den helt store gryde, så jeg pillede dem helt af stænglerne for at de kunne være der. Jeg tilføjede også 5 æbler. Snittede dem groft og fjernede blot stilk og blomst. Jeg kogte det med cirka en liter vand i cirka en halv time.
Da det var kogt igennem hældte jeg frugten op i en saftsigte og lod det trække fra igår aftes til jeg kom hjem fra arbejde idag. I morges rørte jeg lidt rundt i sagerne.
Til 1 liter siet saft skal du bruge 500g sukker.
Når saften er siet skal det tilbage i en gryde og koge op sammen med sukkeret. Sukkeret skal blot smelte og saften hurtigt koge op. Du skal dog huske at skumme saften af før den kommer på flaske.
Jeg hældte på skoldede og atamonskyllede flasker.