Overskriften var jo så næsten hele ingredienslisten. Der skal dog en lille smule mere til – Men ikke meget, det lover jeg.
Indeni mine jomfruhummerskaller, som jeg brugte til denne bisque, var der selvfølgeligt også det dejligste kød. Det var en sær dejlig ting, at man ikke skulle være så sparsommelig med dem, så det blev til lidt forskellige retter. Her blandt andet denne – Og ja, så dybstegte jeg også nogle, hvilket man kun gør hvis man er alt for rig (eller bare heldig at få en ordentlig stak leveret).
Den største udfordring var at den skulle laves i et sommerhus, hvor køkkenredskaberne var sparsomme. Det er man jo ikke ligefrem vant til. Det gik. Hvis du ikke er en flødegris (som jeg), så kan du erstatte fløden med creme fraiche, men jeg synes ikke helt det giver det samme. Og så behøver du selvfølgeligt ikke at sætte den. Og så meget er det heller ikke man bruger.
Hvad skal du bruge (som forret til 4)
- 8 forårsløg
- 20 jomfruhummerhaler
- 1dl fløde
- 2 spiseskefulde citronsaft
- Karse
- 1 håndfuld krydderurter (Jeg brugte de eksotiske purløg og kruspersille).
- 2-3 spiseskefulde olivenolie.
- Salt og Peber.
Det bedste ved denne ret er, at du kan gøre størstedelen klar før, så der er minimalt som skal gøres når gæsterne sidder ved bordet.
I godt saltet vand blancherer du dine forårsløg ganske kort. De skal ikke have mere end et minut. Tag dem derefter op og tør dem. Behold vandet til dine hummerhaler skal pocheres.
Hæld fløden i en kop og kom lidt salt og en spiseskefuld citronsaft ved, sæt den på køl.
Hak (eller blend) dine krydderurter sammen med olien. Tilsæt salt, peber og en smule citronsaft. Sæt på køl.
Når der skal spises varmer du kogevandet op til lige under kogepunktet. Kom dine hummerhaler heri. Efter et minut tager du dem op.
Varm en pande op til den er rygende. Gerne en grillpande, hvis du har. Kom lidt olie på og steg dine forårsløg hurtigt af.
Nu skal der anrettes. Det må du altså gerne gøre på en rock’n’roll agtig måde. Splask lidt fløde på tallerknen. Kom dine forårsløg på. Splask lidt krydderurter-snask på. Kom hummerhalerne på. Klip lidt karse over. Kværn salt og peber over. Sådan. Nu imponerer du!