I torsdags var jeg så heldig at blive inviteret på julefrokost på Restaurant Kronborg, som jeg også tidligere har besøgt med stor success. Det kan du faktisk læse om her.
Hvor vi med gutterne have bestilt smørrebrød, skulle vi her have deres julefrokostmenu, som består af en hel del retter. De blev serveret på fad og kom ind som vi fik arbejdet os igennem dem. Man serverer på fade for at sikre den høje kvalitet – Der er ikke noget så trist som en buffet, som har stået og glanet lidt for lang tid. Af uransagelige årsager, så missede jeg dog at få taget billeder af nogle af retterne, for lad mig indrømme, der blev ikke holdt igen med hverken snaps eller øl. Faktisk fik jeg tager flest billeder af alkohol denne aften. hmmm. Tjek eventuelt det tidligere indlæg ud, hvis du skal se mad, for der huskede jeg det nemlig.
Vi startede ud ganske klassisk – To slags kolde sild. Henholdsvist karry sild og hvide sild.
Og ja, selvfølgeligt snaps.
Så kom der en lun stegt sild med bløde løg. Virkeligt en dejlig sild, som faktisk smagte af noget og ikke var stegt helt i stykker.
I tror det er løgn, der kom faktisk mere snaps.
Vi hoppede videre i menuen. Laks. En rimmet version med en æble/selleri creme. Derudover også en røget med æg på siden. Efter dette kom der også pandestegte fiskefiletter. De nåede at hoppe forbi linsen, men gud hvor var de gode. Nu er der jo nok nogen som ikke kender til andre fiskefileter end dem hvor der er mere panering end fisk – og som har rundet den gyldne brønd – gerne i en lidt slidt fritureolie med diverse bismage – Men ikke her. Frisk fra panden og rigeligt smør.
Og hov, snaps.
Nu blev det så tid til kødretterne. Jeg måtte allerede her se i øjnene at jeg var ved at være godt mæt. Men hey, man vil jo ikke tabe ansigt. Leverpostej med sprød bacon, ristede champignoner og surt.
Og schnaapsz.
Da det så blev tid til medister, så var fotografen ikke helt på dupperne. Men der kom altså medister.
Æbleflæsken blev lidt mere heldig i forhold til fotografiet. Ja, og så er det jo rart at være ude med andre, som vil sørge for at holde fade, så man har det bedste lys (ikke at det nok spillede helt så stor en rolle).
Kommer du tit her?
Og da det var ved at se mest sort ud med sulten, så kom der selvfølgeligt confiterede andelår. Smør møre og med rødkål på siden. ja, nu måtte man mande sig op. Jeg gik også regnede med at det var sidste ret – men jeg blev klogere.
Haps, haps, haps.
Grædefærdig – lige dele over en fyldt mave og lige dele af lykke. Nu kom der ribbensteg. Smuk sprød svær og saftigt kød. Kan man bede om mere? Altså, det skulle da lige være en snaps.
Nu var vi ved at være igennem kødretterne. Nu skulle ganen forkæles med en smule ost. Vesterhavsost og brie. Der var også en kompot til. Helt ærligt, billedet er ikke til meget hjælp. Kunne det måske være en figenkompot?
Og ja, så kom aftenens sidste snaps også – Og den var så godt at jeg blev nødt til at købe en med hjem til julen. Ja, jeg håber vinteren bliver lang og kold, så jeg kan sidde indenfor at nyde denne. Det var en akvavit som var lagret på gamle Sherry fade. Det gav en dejlig blød og rund snaps. Og ja, også en ganske farlig en af slagsen.
Til sidst blev munden godt og grundigt lukket på os, da risalamanden blev bragt på bordet. Der er selvfølgeligt mandel i og mandelgave til alle borde. Det er altså ikke at kimse af. Jeg fandt mandelen, men det skal være en overraskelse, hvad gaven er.
Ja, som du nok kan læse, så havde jeg en ganske forrygende aften. Skulle du også have lyst til at prøve Kronborgs julefrokost, kan du læse mere (og sobert) om den på deres egen hjemmeside – Du kan få hele herligheden for 379 kroner – selvfølgeligt uden drikkevarer – og det synes jeg er alle pengene værd. Men du skal være hurtig, for der er altså også mange andre som har indset dette, så de fleste fredage og lørdage op til jule er allerede nu fuldt bookede. Skulle du være skræmt at alt det mad du har set her, så kan jeg berolige dig med, at de faktisk også har en mindre platte.
Faktisk nævnte de selv, at de med vilje sørgede for at portionerne var afstemte (altså, jeg kan garantere at de på ingen måde var små), for så kunne man altid spørge efter mere. Dette er for at mindske madspildet. Smuk tanke. Samtidigt fortalte de også, at de tidligere også har sendt overskudsmaden ud til byens hjemløse. Hvor er det rart, at der er nogen som tænker på andre i en kold tid.
Jeg var så heldig, at jeg ikke bare skulle have god mad, selskabet var selvfølgeligt også i top. Til stede var også Heidi fra FoodMad, JulieKarla, Mikkel Bækgaard (som også har berettet om aftenen på bloggen sin), Arve fra Starvefood – Nordmand, som skulle prøve sin første danske julefrokost og Linn aka Frøken Kræsen.
Ja, for lige at slå det i med syvtommersøm, det var en rigtig god aften, og skulle du have lyst til god gammeldags smørrebrød, hvor velsmagen er vigtigere end antallet af skovsyrer på retten, så er Restaurant Kronborg stedet for dig.
Brolæggerstræde 12
1211 København K
Tlf. 33 13 07 08
Hold op det ser lækkert ud. Som stor tilhænger af det danske frokostbord må jeg tilstå at mine tænder løber i vand. Gode billeder!
Det var også helt vildt godt! Restaurant Kronborg er i mine øjne klart undervurderet – Eller skulle man bare nyde at der er et sted, hvor man har nogenlunde chance for at få god mad og der ikke er flere ugers ventetid på et bord.
Utroligt at der overhovedet kom billeder ud af det, når man tænker på antallet af snapse. 🙂
Thomas
Hold da op, hvor ser det godt ud… Og hvor lyder det bare til at have været en god aften, hvor der i hvert fald ikke manglede snaps 🙂 Jeg må vist hellere prøve Restaurant Kronborg en dag.
Du siger bare til, hvis du skulle have brug for selskab derinde 😛 Og nej, der blev ikke sparet på snapsen. (Vi manglede bare en kopimaskine)