Det er faktisk ganske enkelte en helt perfekt sommerforret – Eller hvis du ruller med den helt store tegnebog, sågar også en hovedret.
Igår var planen ganske klar, jeg tog i torvehallerne. Købte nogle gode ting. Faktisk var der ikke en overordnet plan for det, det var mere for at udfordre mig selv. Jeg endte med at lave tre retter. En med rejer, en med tun og en med kammuslinger.
Når man laver en så forholdsvist enkel ret som denne, så er det også lidt et krav at dine råvarer er i orden. Det vil helt sikkert blive en kedelig omgang med vinterkartofler og rejer fra lage.
Da jeg skulle købe rejerne, så troede jeg det var fjordrejer, men det var åbenbart Rømørejer/hesterejer. Jeg prøver i høj grad at blive klogere på forskellen. Så vidt jeg lige kunne se, så burde rømørejer ikke blive røde ved kogning, og der skulle være lidt forskel i hvor de lever. Men skulle ikke kunne gøre mig klog på det. Godt smagte de i hvert fald.
Jeg tog den dovne approach til rejerne og købte dem pillede. Kiloprisen er så også hamper, 700kr kiloet. Vi kunne godt nøjes med 50 gram til deling.
Der var lidt ekstra mayo, men det er næsten svært at lave i mindre portioner.
Hvad skal du bruge? (2 pers)
- 18-20 meget små kartofler
- 50g rejer – pillede
- En god håndfuld dild
- 1 æggeblomme
- 1,5dl olie
- 10 dråber citron
- Karse
- 50g smør
- Salt og peber
Det er ikke meget der skal gøres klar.
Kog kartoflerne. Kog dem eventuelt med dildstilke og salt. Når de er klar skal de egentlig bare køle af.
Smelt smørret ved lav varme og lad det brune. Tag det af varmen når har fået en lys brun farve.
Rør en mayo med æggeblommen, citronsaft og olie nok til den bliver godt tyk. – Husk at smag til med salt og peber.
Blend/hak en god håndfuld dild. Når dilden er decimeret til meget mindre stykker kommer du en god spiseskefuld mayo (eller halvanden) ved og kører den yderligere.
Kom den på en fattigmandssprøjtepose – Læs: frysepose. Når du skal anrette, klipper du bare et lille snip af og trykker løs.
Anret med kartofler og små mayo toppe. Klip karse udover. Drys rejer over og kom lidt dild ved. Giv kartoflerne et par skefulde brunet smør. Drys en smule salt og peber udover.
Bør nydes med et koldt glas vin og en du holder af.