Kammuslingceviche – Med et asiatisk twist.

For et par måneder siden lavede jeg noget der mindede meget om denne ceviche med kammuslinger, men da det var i festlige venners lag, så nåede jeg altså ikke lige at forevige den. Så jeg har gået og luret på en chance for at lave den igen. Den kom så nu. Kikkoman har lavet en konkurrence, som gik på at lave retter med teriyaki. To faktisk. Egentlig var det ikke nødvendigt at dele dem på bloggen. Men nu kunne jeg slå to fluer med et smæk. Og for god ordens skyld, så skal det nævnes, at jeg har fået teriyakien tilsendt.

Ok, hvad er ceviche? Ceviche er råmarineret fisk eller skaldyr, som bliver tilberedt via syren fra fx citrusfrugter. I det her tilfælde er det lime, da jeg synes det gør sig rigtigt godt sammen med teriyakien. Da man ikke varmer den, er det en rigtig god idé at fryse fisken inden man tilbereder den. Faktisk bør man gøre det, da der kan være småkravl i fisken, som man ikke vil have i maven, som dør ved frysning. Fordelen ved kammuslinger er, at man ikke behøver at fryse dem inden de spises. Dog er det tilgengæld en rigtig god idé at få dem så friske som overhovedet muligt. Ellers kan man få en grim overraskelse og blive lænket til toilettet et par dage. Så duft til dem, de skal ikke dufte af andet en havvand. Her kan du også erstatte kammuslingerne med hvid fisk eller måske jomfruhummer. Det ville jeg stadig elske at spise.

Mit asiatiske twist kom i form af teriyakien og lidt friteret rispapir, som skulle give lidt sprødhed.

Jeg rørte selv mayonnaisen, det kan man så vælge om man vil. Men har du prøvet et par gange, er det ingenlunde svært. Og så er der skummet. Det er jo lidt bare noget blær. Det er alle smagene fra retten, som er lavet til skum. Faktisk er det væsken, som kammuslingerne har marineret i, som jeg bare har tilsat en smule soyalecitin og pisket op. Alternativt kan man også tage en smule æggehvide og piske ud. Nu har du jo alligevel gang i en æggeblomme til mayonnaisen, ik? Sådan en skum bliver bare ikke helt lige så stabil, som den gør med lecitin. Du kan købe lecitin i mindre mængder hos molekymi eller specialkøbmanden.

Læs opskriften igennem to gange. Den lyder måske lidt besværlig, men når du har lavet den, finder du ud af, at den er meget nemmere end du først regnede med.
Kammuslingceviche  - Med et asiatisk twist. Kammuslingceviche  - Med et asiatisk twist.Kammuslingceviche  - Med et asiatisk twist. Kammuslingceviche  - Med et asiatisk twist.

Kammuslingceviche - Med et asiatisk twist.

Thomas
5 fra 1 stemme
Antal 4 portioner

Ingredienser
  

  • 8-12 kammuslinger
  • 1-2 stykker rispapir
  • Frisk koriander
  • 1 frisk Chili
  • 2-3 limefrugter
  • 3-4 spsk teriyaki
  • 1 æggeblomme
  • 2 forårsløg
  • 1 g Soyalecitin
  • Smagsneutral olie

Sådan gør du
 

Rischips

  • Rispapiret knækkes i mindre stykker. Olien varmes op til ca 175 grader. Rispapiret friteres heri. Det skal ikke tage mere end 2 sekunder at puffe op. Gør det ikke det, så skal olien være varmere. Tager de farve med det samme, så er den for varm. Det er ikke nødvendigt at bruge mere end et par dl i bunden af en gryde. Læg det puffede rispapir på fedtsugende papir.

Mayonnaise

  • Pisk 1 æggeblomme, et knivspidssalt og 1,5 tsk limesaft luftigt.
  • Tilsæt cirka 1,5dl olie lidt efter lidt til den får den rette konsistens. Den skal være godt tyk. Er den ikke det, tilsættes mere olie.
  • Smag til teriyaki - ca 1 spsk. Kom på en sprøjtepose for nemhedens skyld.

Kammuslinger

  • Fjern lukkemusklen fra kammuslingerne. Du kan se en lille muskel som sidder på siden af dem. Den kan godt være en smule sej. Skær muslingerne i tynde skiver af cirka 3 milimeter.
  • Pres 2 (evt 3) limes ud i en skål. Rør 3 spsk teriyaki, hakket frisk chili efter smag, finthakket forårsløg og 1 spsk hakkede koriander stængler. Vend kammuslingerne heri og lad det trække 15 sekunder.
  • Sigt eventuelt fyldet fra væsken ved kammuslingerne, tilsæt lecitinen (eller en æggehvide) og skum den op med en stavblender.
  • Fordel kammuslingerne på tallerknerne (uden væsken). Sæt dupper af mayo. Fordel korianderblade over og så rischips. Slut af med skum Hvis du er den blærende type.

Kammuslingceviche  - Med et asiatisk twist.

Join the Conversation

  1. Super flot ret – jeg er imponeret

    1. Hvis jeg vinder konkurrencen, så vil jeg have præmien i gavekort til flyvergrillen eller Dalle Valle. I må godt komme med.

      Thomas

  2. Hans Pagh says:

    5 stars
    Virkelig flot ret, hvor kommer den tallerken fra?

    1. Tak 🙂
      Den kommer fra Würtz. Jeg mener at den kan købes i Illums Bolighus.

      Thomas

  3. Katja Juel says:

    Det ser så lækkert ud. Kan frosne kammuslinger bruges? Hvordan laver du skummet til sidst?
    Katja

    1. Du kan sagtens bruge frosne kammuslinger. Sørg bare for at de ikke er alt for små. Og så de bliver tøet langsomt på køl.

      Thomas

  4. Katja Juel says:

    Ups skummet er under punkt 3. sorry, var lidt for hurtig der 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close