Krydret pumpkin pie – græskartærte om man vil.

Nu er det jo græskarskæretid. Der skal lave hoveder og alt muligt andet. Men det giver altså noget overskud i form af indmaden fra græskaret. Vi er ikke der hvor vi gør det endnu, men det går jo nok lige et par år. Men du kan jo også sagtens gøre det for sjov, så det er nok mest der hvor vi er.

Jeg har set nogle som laver tærten uden marengs, men jeg synes den giver lidt ekstra. Jeg har også skruet lidt op for de forskellige krydderier i den i forhold til de forskellige opskrifter, som jeg så forud for at lave den her.

Mængden passer cirka til et ret stort tærtefad med lidt høje kanter. Jeg lavede en lidt lille en og så 3 meget små. Dejmæssigt, fint nok, men en større tærte kan nu trække lidt mere fyld, hvilket ikke er udpræget dårligt.

Har du ikke en brænder til creme brulée og marengs, så græd ikke. Du kan klare den under grillen i ovnen, du skal bare være temmeligt opmærksom, for det går pludseligt ret hurtigt. Og hvis du overvejer at købe en, så lad være med at fise ud og købe den enten mindste i din lokale imerco eller den dyreste hos køkkengrejsbutikken. Jeg tror at et rigtigt godt fyrtøj hos specialisten koster lidt under 1000kroner. Det er sådan nogle penge kun gastromand smider efter lidt blær. Hvis du køber den i imerco får du bare en forvokset stormlighter, som godtnok måske ikke er så dyr, men til gengæld faktisk ikke er særligt god. Nej, det du skal gøre er, at tage i din lokale Harald Nyborg, der kan du købe en blæselampe, som kan præcist det samme, bliver ualmindeligt varm og så koster en brøkdel af hvad det dyre værktøj koster. Det er nok den bedste investering jeg har gjort.Krydret pumpkin pie - græskartærte om man vil.Krydret pumpkin pie - græskartærte om man vil.Krydret pumpkin pie - græskartærte om man vil.Krydret pumpkin pie - græskartærte om man vil.Krydret pumpkin pie - græskartærte om man vil.

Krydret pumpkin pie - græskartærte om man vil.

Thomas

Ingredienser
  

tærtebund

  • 250 g mel
  • 150 g smør
  • 50 g flormelis
  • 3 æggeblommer

Fyld

  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 400 g græskarpuré kogt hokkaido her, kogt i en smule vand, sigtet og blendet
  • 2 æg
  • 1,5 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk muskatnød pas på den ikke overtager
  • 0,5 tsk kardemomme
  • 0,5 tsk salt

Marengs

  • 3 æggehvider
  • 1 knivspids salt
  • 200 g sukker
  • 0,5 dl vand

Sådan gør du
 

Dej

  • Smørret arbejdes ind i melet til det har en sandet konsistens. Flormelis tilsættes og til sidst arbejdes dejen sammen med æggeblommerne. Ælt ikke for meget, da det kan gøre dejen for elastisk.
  • Film dejen og lad den køle i minimum en time.

Fyld

  • Kog græskaret i en smule vand, blot nok til det ikke brænder på. Efter ca 20 minutter er det mørt, så sigtes vandet fra og det blendes. Blend her den kondenserede mælk ned i. Bagefter krydderier og æg.

Marengs

  • Kom sukker og vand i en gryde. Kog til sukkeret har en temperatur på 118 grader. Det er lige før det tager farve. Hvis du ikke har et termometer, så kan du sjusse dig frem til at boblerne er blevet større, sejere, men har stadig ikke taget farve. Det er bedst at bruge termometer.
  • Pisk hviderne stive sammen med salt. Tilsæt løbende sukkerlagen. Pas på, den sætter sig hurtigt i gryden, så kom den i i en lind stribe. Pisk til marengsen er kølet. Det tager cirka 7-10 minutter, så bruger en mixer til det. Kom på sprøjtepose.

Samling.

  • Rul dejen tyndt og for en tærteform med den.
  • Bag dejen cirka 10 minutter ved 180 grader blindt (med bagepapir over med fx tørrede bønner i, til at holde den nede).
  • Fjern bønnerne og kom fyldet i. Bag yderligere cirka 30 minutter. Du skal kunne se at den har sat sig og må gerne have taget en lille smule farve.
  • Lad tærten køle, sprøjt herefter marengs på, Brænd og nyd.

Krydret pumpkin pie - græskartærte om man vil.

Regi:

Join the Conversation

  1. Hej Thomas.
    Kan man bage tærterne og piske marengs om formiddagen… og så bare lige toppe den og lyn grille inden servering om aftenen?
    Serverer du tærten solo eller med noget til?

    Mvh stinna

    1. Jeg serverer bare tærten som den er – fordi der er marengs på. Hvis der ikke var, ville den nok få en gang creme fraiche eller flødeskum. Men ret beset, marengs eller ej, er det en dessert kan man altid servere en god skefuld is til.

      Du kan sagtens lave det tidligere. Så er det bare vigtigt at du sørger for at siruppen bliver varm nok og du pisker indtil marengsen er blevet helt kold (det er sådan noget jeg godt kan sløse lidt med, hvis det går stærkt). Hvis man ikke pisker længe nok, holder den sig ikke så godt stiv og kan godt skille lidt og falde sammen. Men hvis du pisker nok. Ikke noget problem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close