Herhjemme kører vi stadig med vores to ugentlige kødfrie dage. Det går faktisk ganske glimrende. Og måske sågar nemmere end jeg lige havde regnet med. Jeg ville egentlig ønske, at jeg havde bedre tid til at lave noget mere mad. Tiden går så hurtigt i øjeblikket, så vi arbejder bare på at følge med. Når det nu går så travlt, så er det gode heldigvis at man nemt kan lave mad til to dage i sådan en portion – og den smager allerbedst på andendagen.
Denne udgave var helt vegetarisk, men jeg tror absolut ikke at den tager skade af at få en lille smule bacon. MEN HVAD GØR IKKE DET? Jeg bruger sådan nogle pompøse ting som Nolly Prat og cognac i denne. Det kan undlades. Jeg fik brugt noget daggammelt brød. Dette blev ristet og fik en god gang ost på toppen. Hvis det ikke er den retning du har lyst til, så overvej måske at stege brødet i smør eller olier til knasende croutoner. Suppler eventuelt op med en klat creme fraiche.
Regn med en time fra start til slut, men den klarer det meste for dig. Her er der 4-5 gode portioner.
Hvad skal du bruge?
- 1kg rødløg (Eller den slags løg du lige har på lager
- 3 fed hvidløg
- 2 små porre (fordi de skulle bruges)
- 1liter boullion (jeg brugte høns)
- cirka 50g smør
- 1dl nolly prat
- 0,5 do cognac
- 1 spiseskefuld mel
- 4 laurbærblade
- 1 teskefuld fennikel frø (kan undlades)
- 1 teskefuld tørret timian
- Salt, peber
- Saften af en halv citron.
Skær løgene, porrer og hvidløget i fine tynde skiver. Kom det i en gryde med smørret og lad det stå og simre under låg. Det skal tage lidt farve. Lad det stå og hygge sig i cirka en halv time ved lav varme. Men husk at røre i det. Du har ikke rigtigt noget ønske om at det skal brænde på. Skulle du vælge at komme bacon i, så ville jeg gøre det samtidig med dette.
Herefter kommer du melet på og rører det ud i løgmassen, som gerne skulle være blevet ganske brunlig nu. Kom alkohol og boullion på og lad det simre i en halv times tid. Mindre kan også gøre det. Husk selvfølgeligt at komme laurbær og krydderierne ved. Jeg kom fennikelfrøene hele i, men du kan også vælge at lige give den en gang i en morter. Vent med saltet til 5-10 minutter før. Lige før servering smager du til med salt og citronsaft.
Tilbehøret er helt op til dig. Men nu er du i hvert fald klar til at servere løgsuppe.
Åh, klassisk løgsuppe med gratineret brød er så godt – og ideel SU-mad. Suppen er så nem og billig, og ja – ostebrødet er et genialt prik over i’et (:
– Anne
Ja, det er faktisk dejligt billigt at lave vegetarisk mad. Det kommer lidt bag på mig. Også selvom man køber økologiske råvarer, så er det stadig til en fornuftig pris.
Man må aldrig gå ned på brød og ost!!!
Thomas
Åh løgsuppe – en rigtig efterårsklassiker, nu ved jeg godt, hvad jeg skal have at spise i aften!
Husk at lav til to dage – For den er rigtig rigtig god dagen efter 🙂
Thomas
Jeg kendte ikke din blog, men nu glæder jeg mig til at følge den. Dejlig suppe! – og hvor ostebrødet lige netop er prikken over i’et. Hvilken ost brugte du/ynder du at bruge?
Mange ostehilsner, Camilla
Velkommen til – og tak for de fine ord.
Jeg brugte en Hirten fra Castello, som virkede fint. Jeg tænkte, at jeg ville prøve noget nyt. Stod med en gruyere i hånden, så det havde været alternativet.
/Thomas