Nu er det snart ved at være tid. Ja, tid til sommerferie. Vi holder tidligt ferie i år, da vi allerede skal have lidt ferie igen i september omkring vores bryllup. Vi skal traditionen tro til Spanien, ned og besøge min far og stedmor fra Chile. Det er min stedmor som har bragt denne sandwich/burger ting ind i mit liv. Jeg lavede den hurtige version her til aften, hvor et par svinekoteletter blev halveret og banket tyndere og så hurtigt stegt på panden. Min stedmor plejer at stege et helt stykke filet af kammen ganske langsomt.
I Chile kan du købe disse sandwich på hvert et hjørne. Det man også kunne dette i Danmark. Jeg ville til hver tid vælge denne over en kedelig ensformig hakket-malkeko’s cheeseburger.
Vi plejer som oftest også at få Lorena’s fantastiske salsa til, men idag blev den hurtigt erstattet af en gang chilisauce nede fra den lokale grønthandler. Jeg må se om jeg ikke kan lokke hendes opskrift ud af hende, når vi kommer derned.
Beregn cirka en halv time til dette, hvis du allerede har bollerne klar. Hjemmebagt eller købte.
Hvad skal du bruge? 2 pers.
- 4-500g svinekød. Jeg brugte 4 koteletter af kammen, som jeg delte på midten.
- Paprika, spidskommen, salt og peber
- Chilisauce (eller en salsa)
- 4 boller
- 3 tomater
- 1 rødløg
- Saften af en halv citron
- 2 modne avokadoer
Skær kødet ud tyndt. Gik det eventuelt et lille gok med en kødhammer. Krydder med paprika, spidskommen, salt og peber. Steg det i lidt olie. I og med kødet er så ganske tyndt skåret, skal det blot have et minut på hver side. Tag det af varmen og læg låg over.
Mos din avokado og tilsæt citronsaft, cirka et halvt løg – meget fintsnittet – smag til med salt og peber.
Skær løg og tomat i skiver. Sørg for bollerne er lune.
Hvis der er lidt saft ved kødet, så dyp bollerne heri. På med lidt kød, avokadomos, løg, tomat og chilisaucen. mmmm.
Hvis det skal være sådan ekstra lækkert, så smider du lige et spejlæg i. Nu er du i himlen – Efter denne sandwich, så har du ikke lyst til en kedelig cheeseburger – Det har jeg i hvert fald ikke.