Lynhurtig svampepasta.

Det her er en kombination af flere forskellige pastaer. Eller nej, det er jo kun en slags pasta, men saucen er lidt kraftigt inspireret af en cacio e pepe, som muligvis er den nemmeste pasta i verden med meget enkle ingredienser. Lidt ost, peber og så en smule fedtstof. Det eneste jeg reelt har suppleret op med er 4 grillede artiskokker fra glas og så nogle svampe. Ja, nu kan det måske virke som om at jeg prøver at undskylde at det er morkler og trøffel. Og det ville virke noget nonchalant, hvis jeg sagde at det var det som var på lager. Men nu havde jeg det på lager, men du kan faktisk bruge alle svampe. Men et eller andet sted er det måske heller ikke så galt at bruge morkler, da der ikke bliver brugt mere end 12-16 små tørrede morkler og det lidt kompenserede for kødet. Men en champignon, karljohan eller kantarel ville sagtens kunne tage pladsen i stedet.

Vi kører kødfattig uge, så der skal da være en smule lækkert. Det er bare såden lidt dårligt planlagt, at jeg skal ud og lave grillarrangement for et firma i morgen. Har ikke mindre en 6kilo kød på lager. Og brioche.

Trøflerne kommer du på, hvis du føler et hvis overskud i hverdagen eller har fundet ud af at du har vundet i lotto. Det kan sagtens undværes.

Pastaen er den tørrede pappardelle fra Il fornaio, som du kan købe i supermarkedet. Jeg lover det er sidste gang (måske) at jeg siger det. Men lad være med at købe det friske pasta. Det smager af bølgepap. Køb en ordentlig tørret. Det her er efter min research (og jeg har været studerende en gang, så den er grundig) den bedste pappardelle du kan købe i et supermarked. Måske også tørrede pasta i den kategori. Og ja, du kan helt sikkert købe noget på nettet eller i en eller anden afkrog ved en eller anden special forretning langt pokker i vold, som kun har åbent to timer hveranden onsdag. Men hvis du mener at du kan frembringe en bedre pappardelle, som kan købes i supermarkedet, så vil jeg gerne høre det. Det her koster vel 20-25 kroner for 200 gram, som svarer til aftensmad for to. Så det er ikke den billigste omgang, men det er det værd. Pris og kvalitet hænger ikke altid sammen, men det gør den her.
svampepasta-15svampepasta-14svampepasta-13

Lynhurtig svampepasta.

Thomas
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 15 minutter
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • Tørrede morkler - 12-15 gram
  • 200 g tørret pappardelle
  • 3-6 grillede artiskokker i olie (afhængig af størrelse
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 15 g smør
  • 80 g revet parmesan
  • Sort peber
  • Trøfler - Hvis tegnebogen tillader det.

Sådan gør du
 

  • I det varmeste vand som hanen kan frembringe lægges morklerne til opblødning. Lad dem bløde op i cirka 15-20 minutter.
  • Bring en stor gryde med vand i kog. Kog pasten i godt saltet vand.
  • Smelt smørret sammen med olivenolien. Kom morkler og kvarte artiskokker på. Pres 2 fed hvidløg over. Lad det stege stille og roligt 2-3 minutter.
  • Herefter kommes pastaen på. Direkte fra gryden, så der kommer en smule af kogevandet med. Det stivelsesholdige vand er med til at gøre saucen cremet. Gem lidt af vandet, hvis der skal suppleres op.
  • Varm op til det bobler og sluk så for varmen. Kom den revne parmesan på og kør den godt rundt. Osten skulle gerne creme op sammen med pastavandet og coate pastaen. Smag til med friskkværnet peber og kom på tallerkner.
  • Riv lidt parmesan over. Riv trøffel over - Hvis du har selvfølgelig.
  • Spis med det samme. Den her ret kan ikke holde til at stå.

svampepasta-17

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close