Sidste søndag kunne vi vælte os i langtidsstegt svin. Jeg havde lavet mere end rigeligt, så der var også en del rester. Hvis du nu efter julen ligger inde med nogle rester, er dette mit bud på hvordan man kan få disse brugt. Det behøver ikke nødvendigvis at være svin. And, ko, får og ged kan også sagtens klare en tur heri.
Vi stod også og skulle have ryddet en smule op i køleskabet, inden turen går mod Jylland på juleferie. Brug det du har. I mit tilfælde, så skulle jeg også erfare, at jeg faktisk havde mindre ris end jeg lige regnede med, men det gik.
Har du andre grøntsager som står for tur, så er dette også en god måde at få dem brugt. Du kan få kamufleret det meste heri 😀
Her endte med at blive rigtigt meget mad, så jeg vil gætte på at der er mad til 4 personer.
Hvad skal du bruge?
- 150g Ris (koges efter anvisningen på pakken).
- 350g restekød
- 100g bacon
- 1 dåse bønner – Frit valg på alle hylder.
- 2 små rødløg
- 1 gul peber
- 3 fed hvidløg
- En flaske mosede tomater 680g – Brug eventuelt blot en dåse eller to hakkede.
- Syltede jalapenos – Alt efter hvad dine smagsløg dikterer.
- Salt, Peber, Timian, Spidskommen og røget paprika.
Start med at koge risen. I mellemtiden gør du tingene klar til sovsen. Det må egentlig godt være lidt rustikt. Jeg ville egentlig gerne have haft lidt mere ris, men sådan er det jo.
Svits løg, peber, hvidløg og bacon. Tilsæt først kødet efter. Det er jo tilberedt.
Tilsæt bønner, drænede, og tomaterne. Lad det koge ind. 15-20 minutter. Krydder og smag til. Vend risene i og kog det yderligere ind.
Server med et spejlæg eller to på siden.
Sikke en mexicansk biksemad! Vi har straks delt linket på http://www.facebook.com/Madspild
Tusinde tak for dit gode indsats mod madspild – og rigtigt godt nytår! 🙂
Store hilsener,
Stop Spild Af Mad
Det er en super god ret. Jeg prøvede den, da jeg er ret træt af den traditionelle biksemad, Den er VIRKELIG god, og kan anbefales at prøve.
Og dejlig nem at lave.
Glad for at du kunne lide den.
Thomas