Nogle gange har man bare lyst til kage. Og grunden til at der skal bages idag, er at vores niece kommer på besøg fra det mørke Jylland. Jeg lovede hende kækt kage igår, udfordringen er bare at jeg ikke lige havde noget rigtigt at bage den af. Jeg orkede heller ikke at smutte i Irma. Så på udflugt i køkkenet. Jeg fandt noget marcipan fra… øh det ved jeg ikke.. Og et par æbler. Så var det bare med at sjusse sig frem.
Jeg tror jeg har lavet noget der minder lidt om før, så det var bare derudaf. Du kan også sagtens skifte æblerne ud med hvad der lige måtte være i frugtskålen eller skuffen i købeskabet og trænge til at blive brugt. Du kan også sagtens tilsætte lidt nødder. Få ryddet lidt op.
Hvad skal du bruge?
- 200g blødt smør
- 200g sukker
- 150g marcipan
- 4 æg
- 100g mel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk kanel
- 2 æbler
Lad smørret stå på bordet og temperere. Bland det bløde smør med sukker. Rør det sammen. Kom marcipanen i sammen med æggene. Der må godt være lidt klumper af marcipan. Sigt bagepulver, kanel og mel i dejen og arbejd den ind i massen. Til sidst tilsættes rustikke tern af æblerne. Altså ikke sådan Camilla Plum rustikt, men cirka tern af 1x1cm.
Kom dejen i en form med bagepapir og bag ved 180 grader i 40 minutter. Bagetiden kan variere efter tykkelsen. Så mærk efter med en pind. Den må ikke klistre på pinden.
Drys lidt flormelis over kagen når den er kølet en smule. Spis med en god klat creme fraiche til.
lavede marcipan/æble kagen i dag, den er suveræn god, serverede den sammen med hjemmelavet lakrids is med en lille smule citronskal i, det komplimenterede hinanden rigtigt godt 🙂
Læææækker sag!
Kan man godt lave den dagen før ? Kan den fryses ?
Mit bedste bud er ja til begge. Jeg kan i hvert fald ikke se hvorfor det ikke skulle kunne lade sig at gøre.
Thomas
Hejsa
Hvor stor er formen du hælder dejen i og til hvor mange personer er der ca?
Vh