Nem kyllingesuppe med kål.

Den er stadig gal med manflu’en og nu var det tid til at prøve noget nyt. Ynk virker selvfølgeligt bedst, men derefter tænker jeg, at hønsekødssuppe kommer. Uden at sådan rigtigt at se mig som værende den helt store naturmedicins guru / heksedoktor, som mener jeg altså at have hørt, at sådan noget ingefær og gurkemeje skulle være godt for et eller andet. Så det blev ligesom en del af suppen. Den endte med at få et lidt asiatisk twist, da den også fik selskab af ponzu, som (nemmest forklaret) er en ret umamiholdig kombination af blandt andet soya og citrus frugter, som man kan købe på flaske i velassorterede asiatiske supermarkeder. Et par stjerneanis og lidt thai basilikum bragte lidt lakridsede noter til suppen, uden at det skulle ende i en piratos imitation. Kålen kom i form af både sortkål og violet blomkål, som vel egentlig ikke har det store med det asiatiske at gøre, men var et dejligt fyld. Brug hvad køleskabsskuffen dikterer.

Det her er altså en utrolig nem sag at bikse sammen. Det tager ikke meget mere end tyve minutter. Hvis du vel at mærke altså enten bruger en god købe hønsefond eller har kogt den i forvejen. Jeg havde min egen stående på køl. Da jeg kogte den, vidste jeg at den ville ende som suppe. Men det var sådan lidt tilfældigt, at jeg lige endte op i denne kombination. Havde måske lidt planlagt en mere klassisk minestrone, men så stak det af med mig. Heldigvis kan jeg nå det endnu, brugte kun halvdelen til denne omgang. Og lur mig om det her efterårsvejrgøgl ikke forsætter indtil det bliver til vintervejrsgøgl. (Dog håber jeg min snue er forsvundet inden – Og et eller andet sted bliver I nok også trætte af at høre på det inden).

Her blev der til fire gode portioner. Men du kan jo altid spæde op med mere fond og grønt, så kan den strækkes temmeligt langt.Nem kyllingesuppe med kål.Nem kyllingesuppe med kål.Nem kyllingesuppe med kål.

Nem kyllingesuppe med kål.

Thomas
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 portioner

Ingredienser
  

  • 250 g kyllingebryst i tern
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 chili
  • 2 stjerneanis
  • 2 spsk frisk ingefær i små tern
  • 1,5 spsk frisk gurkemeje i små tern
  • 1,5 l hønsefond
  • 3 spsk ponzu kan erstattes af soya og en smule limesaft
  • 0,5 bundt sortkål Kan erstattes af savoykål eller grønkål
  • 1 lille violet blomkål brug eventuelt bare almindelig blomkål
  • 4 forårsløg
  • 1 håndfuld thai basilikum

Sådan gør du
 

  • Kyllingen steges af i olie til den har let farve på alle sider. Tages op.
  • Løg i skiver, ingefær, gurkemeje, knust hvidløg og finthakket chili sauteres af i olie sammen med stjerne anis. Sauter til løgene er klare.
  • Tilsæt hønsefonden og lad det koge i cirka 10 minutter før buketter af blomkål og sortkål uden de værste stilke kommes ved. Simmer 5 minutter.
  • Smag til med ponzu, salt og peber. Eventuelt en smule limesaft.
  • Anret i skåle og top op med finthakket forårsløg og thaibasilikum

 

Nem kyllingesuppe med kål.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close