Det er ret sjældent, at man som godt gift mand kan sige til konen, at man har mistet sit hjerte hovedkulds til en anden, som man vil være sammen med resten af livet. Og så i hvert fald forvente, at der kommer noget godt ud af det. Men der var jeg så heldig, at den “gik sgu”. Faktisk kunne min kære hustru berette præcist det samme. Og nej, der er ikke tale om et større episk drama, som har udspillet sig her på Amager. Det er bare det faktum, jeg/vi lige er blevet forældre. Og vi er helt vilde med det. Sådan HEEEEELT vilde med det. Det er også grunden til at der har været mellem til lav aktivitet her på bloggen. Tiden fiser bare afsted med sådan en lille en i huset. Pludseligt var er dagen bare gået. Men hey, det er faktisk ret hyggeligt at gå hjemme og hygge om ham (og min kære hustru).
Med sådan en lille karl i huset følger der også en masse barselsbesøg med. Både bedsteforældre, onkler, fastre, mostre og venner har været forbi. Og det kræver altså sin kage. Den her kage blev til, fordi den er både nem, hurtig og så kunne være med til at få tømt lidt ud i køleskabet. Jeg arbejder jo på at få brugt alt det vi køber ind. Faktisk skulle januar gerne gå uden at vi smider noget som helst ud. Det her er noget af det sidste fra jul. Amarena kirsebær og mandler. De passer jo sammen som fod i hose. Udgangspunktet var en pundkage, hvor jeg erstattede noget af melet med mandler. Jeg synes at mandlerne – eller bare nødder generelt – er med til at gøre kagen mere moist. Og her på 3. dagen er den stadig saftig og lækker.
Du kan sagtens erstatte kirsebær med enten tørrede eller friske frugter. Jeg har fx lavet den med blåbær tidligere. Eller giv den et godt skud citronsaft og skal, så har du en citronmåne. Altså bare en af dem, som faktisk er værd at spise.
Vi jokede lidt med at kalde den her en moderkage – Men det var vist også lige at presse den. Også selvom min kone lige er blevet mor. Men det er i hvert fald en god kage.
Nem Mandel og kirsebærkage - Flere julerester.
Ingredienser
- 200 g blødt smør
- 200 g sukker
- 4 æg
- 100 g mandler
- 100 g hvedemel
- 1,5 tsk bagepulver
- 1 vaniljestang
- ca 100g amarena kirsebær + sirup
Sådan gør du
- Mandlerne køres på en minihakker eller i en foodprocessor til de er forholdsvist fintmalede.
- Flæk vaniljestangen og skrab marven ud i sukkeret. Pisk sukker og smør sammen til det er luftigt. Pisk æggene i et efter et.
- Rør mel, bagepulver og mandlerne sammen. Vend det i de våde varer. Kom dejen i en smurt form. 24cm springform. Kom kirsebær på og arbejd dem en smule ned i dejen.
- Bag kagen ved 180 grader i cirka 40 minutter (eller indtil den har taget farve og du kan stikke i den, uden der kommer dej med op).
- Lad kagen køle, strø med lidt flormelis og kom lidt af siruppen fra glasset over.
En moderkage; I love it! (selvom det lyder lidt nasty.. haha).
Tillykke med familieforøgelsen – og de nye titler 🙂
Tillykke med den lille 🙂
Stort tillykke med den lille.
Nå så du synes tiden fiser afsted allerede nu – bare vent – når du har blinket 25 gange er han flyttet hjemmefra. Mit bedste råd er at nyde hvert sekund. – Også når du står frysende og våd på sidelinjen og ser en skøn flok unger flytte sig som en bisværm efter en rund bold. Nyd det. Ikke fordi det er en fantastisk fodboldkamp, men samværet med en flok fantastiske unger. Misbrug du bare dine bageevner ;). Ungerne vil elske dig.
De forældre som bare afleverer børnene ved idrætsklubbens indgang aner simpelthen ikke hvad de går glip af. Nyd det. 🙂
Yums. Nu ved jeg, hvad jeg skal bruge den sjat Amarenakirsebær til, der står og føler sig fortabt. Har også en stump hvid chokolade – det tror jeg ikke nødvendigvis, at kagen bliver ked af :o)
Moderkage lyder altså som et perfekt navn til den kage!
Og tillykke med forøgelsen 🙂
TILLYKKE!!!