Vi er simpelthen mætte i øjeblikket. Når man går i de samme små cirkler, så sker der ikke så meget og så synes jeg ikke rigtigt at der er hverken motivation eller lyst til mad. Det er ikke fordi vi har det dårligt og humøret er jo også ok. Det kan blive lidt ensformigt.
Jeg går med småprojekter, nu hvor der ikke er så meget arbejde. Bager lidt rugbrød fra brødblandinger, fordi jeg er for doven til at have en surdej. Lidt kage, som er lidt de samme som jeg altid laver. Laver de samme børnefamiliefavoritter, som pasta med kødsovs og boller i karry etc etc. Sådan hygger. Men der er sneget sig en ny favorit ind under huden på os. Det er faktisk resultatet af noget arbejde, som jeg har lavet for en stor soya producent. Og den blev i overskud. Og så nu må I få den.
Soba nudler er lavet på boghvedemel. De rigtigt gode er næsten kun boghvede, men jeg kan se at mange man kan købe herhjemme også har en del hvedemel i. Hvedemelet gør det nemmere at arbejde med, da der ikke er gluten i boghvede, så dejen er mere porøs. Det gør også, at når den er kogt, så er den bedst kort tid efter. Men det går faktisk ret hurtigt med at lave denne ret. Så mens du kogter nudler, så laver du dressing og skærer nogle grøntsager i stykker.
Har du lidt svært ved at se dig ud af, at der ikke er noget kød i. Så kan den sagtens bruges som tilbehør til stegt kød eller du kan toppe den med resterne fra dagen før.
Spicy soba-nudel salat.
Ingredienser
Dressing
- 2 spsk peanutbutter
- 2 spsk tahin
- 3 spsk soya
- 2 spsk limesaft
- 1 tsk tabasco
- ¼ fed hvidløg
Salat
- 250 g tørrede boghvedenudler (soba)
- 200 g spidskål (rødt)
- 2 stk avocado
- 0,5 stk agurk
- 2 stk store gulerødder
- 10 stk radiser
- 2 spsk sesam
- Frisk koriander
- spirer eller karse Her en chilikarse.
Sådan gør du
- Rør peanutbutter, tahin, soya og limesaft sammen. Juster eventuelt konsistensen med en smule vand.
- Riv hvidløget i med et meget fint rivejern. Smag til med tabasco, salt og eventuelt mere limesaft. Lad dressingen trække 10 minutter.
- Kog nudlerne efter anvisningen på pakken. Sigt vandet fra og læg dem i isvand for at stoppe kogningen. Blot et minut eller to.
- Tag dem op og vend sammen med kål og gulerødder i tynde strimler. Vend med dressingen og placer i skåle.
- Top med avocadotern, radisser i tynde skiver, agurk i halverede skiver. Slut af med frisk koriander, spirer og sesam.