Øf Wellington.

 

Øf Wellington.

Nu tænkte du nok at jeg havde lavet stavefejl igen. Men nej, det er blot et lille ordspil, da jeg valgte at erstatte oksemørbraden med svin. Det fungerede rigtigt fint og smagene passede godt sammen.

Jeg brugte hjemmebragt butterdej fra Netto, som ikke helt levede op til forventningerne. Om det er min ovn som er dårlig eller blot produktet som hang i bremserne. Der var desværre ikke så mange andre alternative sådan en søndag morgen.

Planen for en sauce var at jeg ville reducere noget hønsefond, men tiden løb fra mig, så jeg endte med at bruge lidt af resterne af persilleolien fra forretten.

Med tre retter til frokost, så valgte jeg kun at bruge en enkelt mørbrad på 780g (før den var trimmet) til 4 personer og det passede ganske fint. Skal du kun have en ret og er det et aftensmåltid, vil jeg nok skalere lidt op.

Hvad skal du bruge?

  • 1 svinemørbrad.
  • 500g markchampignoner
  • 1 rulle butterdej
  • 1 pakke skinke (Jeg valgte en røget Schwarzwalder)
  • 1 spiseskefuld dijonsennep
  • 1 spiseskefuld grov sennep
  • Persille
  • 1 teskefuld (på-planten-tørret) rosmarin
  • 1 æg til pensling.

Tilbehør

Bagte pastinakker

  • Pastinakker
  • Salt, peber
  • Olie
  • Flydende honning

Græskarpuré

  • 2/3 hokaido græskar.
  • Timian, salt, peber
  • Olie.
  • 100g smør
  • 0,5dl piskefløde.

Hvad gør du så lige?

Start med at trimme din mørbrad. Hvilket i bund og grund betyder at du skal have fjernet alle sener og hvis der eventuelt skulle være lidt bimørbrad på, så skal denne også væk. Du skal gerne ende op med et helt reelt stykke kød. Jeg skar også lidt af enderne, for at sikre at den havde den rigtige form.

Øf Wellington.

Afpudset skal selvfølgeligt ikke smides ud. Jeg skal alle de små stykker kød fra. Jeg er ret sikker på at det bliver en lækker gang Svin i karry på et senere tidspunkt. Jeg endte ud med noget der lignede cirka 500g reelt mørbrad. 200g+ afpuds og lidt sener udover.

Øf Wellington.

Svampene snittes fint – Du kan eventuelt bruge en foodprocesser eller andre køkkenaggregater  – Jeg valgte kniven, da jeg ikke synes det tager så meget længere tid. Jeg ristede dem af i olie i cirka 10 minutters sammen med rosmarinen. De smider lidt væske. Hvis de er for “våde”, så giv dem en tur i et dørslag.

Krydr mørbraden med salt og peber og brun den af i olie på en brandvarm pande. Den skal ikke stege, kun hurtigt lidt ned og vende for at få farve udenpå. Mens mørbraden stadig er varm smører du den med senneppen, så smagen bliver hapset af kødet.

Rul husholdningsfilm ud på køkkenbordet. Det er nemmest, hvis du lige fugter bordet først, så det klæber dertil. Fordel sirligt din skinke, smør svampene på i et ensartet lag og fordel persillen på toppen. Anbring mørbraden på midten og rul det så stramt som muligt ind i filmen. Smid pølsen på køl og lad den trække et par timer. Det er lige før du kan lave det aftenen før, hvis du får frokostgæster.

Øf Wellington.

Øf Wellington.

Forvarm ovnen til 180 grader. Pak din pølse (uden film) ind i butterdejen. Sørg for samlingen er i bunden. Pensl den med pisket æg. Bag den cirka 30-35 minutter i ovnen.

Både pastinakkerne og græskaret skal også en tur i ovnen. De skal have omtrendt samme tid i ovnen.

Pastinakkerne blev vendt i olie, honning, salt og peber. Direkte i ovnen.

Græskarpuré

Græskarpureen var lidt mere omstændig, men stadig nem at gå til.

Del græskaret, fjern kernerne med en ske og skræl det. Skær det i mindre tern. Giv det et par spiseskefulde olie og krydr med salt, peber og godt med timian. Sæt det i ovnen. Det kan kræve lidt mere tid end de andre elementer, så sæt dem eventuelt ind lidt før. Når de er møre får de en tur med stavblenderen eller en håndmixer. I med kærligheden aka Smør og fløde. Sørg for at smage godt til. Lidt syre gør heller ikke nogen fortræd. Server med det samme.

Øf Wellington.

Øf Wellington.

Desværre blev nærbilledet af Øf Wellington’en ikke så skarpt som det kunne ønskes. Men det var ualmindeligt saft. Hverken tilberedt for meget eller for lidt.

Velbekomme.

Øf Wellington.

Join the Conversation

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close