Det kan til tider være svært at opstøve lige det man gerne vil af råvarer, når man først holder fri fra arbejde ved 19tiden. Idag var ikke nogen undtagelse. Vi måtte i to forskellige supermarkeder med praktisk talt tomme kølediske, så der måtte lidt opfindsomhed til. Jeg måtte kaste mig ud i noget Thai. Det er ikke noget jeg laver meget af, så med det i baghovedet, synes jeg resultatet blev meget godt.
Jeg ville gerne have haft forårsløg og broccoli at supplere op med, men det kunne ikke opdrives, så jeg tog et rødløg til hjælp. Det er meget åbent, hvilke grøntsager du bruger. Brug det du finder mest lækkert. Du kan sagtens bruge ting som blomkål, courgetter, babymajs, ærter og lignende. Knock yourself out.
Jeg købte et stykke flanksteak, som jeg skar i meget tynde stimler. Jeg købte 400g, men brugte kun halvdelen. Så resten røg i fryseren til en “rainy day”. Med så tynde strimler kunne jeg også minimere tilberedningstiden meget.
Vi fik jasmin ris til. Endeligt har jeg lært at lave ris. Af uransagelige årsager har ris virkeligt været min nemesis. Jeg har ikke tal på de kilo ris, som igennem tiden er enten brændt på, kog til grød og lignende. Sjovt nok steg min succesrate også i takt med at jeg begyndte at følge opskriften på pakken. Jeg tør endnu ikke begynde at guide jer udi riskogning.
Hvad skal du bruge? – 2 personer.
- 200g tyndt strimlet flanksteak.
- 200g strimlede gulerødder.
- 100g sukkerærter.
- 1 løg. (bør erstattes af forårsløg)
- 1 spiseskefuld revet frisk ingefær.
- 2 fed hvidløg.
- 1 spiseskefuld rød karrypasta
- 1 rød chili.
- Frisk basilikum (gerne thai-basilikum, hvis du kan få fingre i det)
- 2 spiseskefulde soya.
- 1 dåse kokosmælk.
- Saften fra 1 lime.
- Salt
- Jordnøddeolie til stegning.
- Cashewnødder
Jeg gjorde først kød og grøntsager klar. Det tager ikke lang tid at lave maden. Grøntsagerne skal ikke have meget, for så dør de. Så hvis de er klar fra starten, tror jeg du får det bedste resultat. Og så må jeg lige huske dig på at grøntsager og kød altid skal håndteres på hvert sit skærebræt.
Varm din pande op til brændende varm, på med olien. Brun kødet af. tilsæt så grøntsagerne. Vend det rundt i to minutter – Mere skal det ikke have. Så river du dit ingefær i og brænder dit karrypasta af. I med soya, basilikum og limesaft. Derefter kokosmælken. Lad det lige koge kort op for at samle det. Smag til med salt hvis det mangler.
Server i en skål sammen med ris. Drys cashewnødderne på toppen. Jeg bryder mig ikke om at de kommer i før, da de bliver lidt bløde og kedelige.