Jeg havde virkeligt aldrig regnet med at det skulle ske, at der gik over en måned, hvor jeg ikke skrev på bloggen. Men det er nu sket. Det var ikke fordi jeg ikke ville dele noget, men det er bare lidt som om at den ene dag tog den anden. Sådan rigtigt småbørnsfamilie-liv – som vi jo også lever. Jeg har ligefrem haft måltider, som jeg har spist uden først panisk skulle fotografere den. Nogle har jeg fotograferet, men så kom der lige noget andet op. men nu er vi her. Og nu kommer der noget.
Men her får I i hvert fald en gang rester, som bare endte med at smage sindssygt godt. Jeg har siden fredag arbejdet på nytårsmad. Og der er det jo ret normalt at spise oksemørbrad, både hel og i bøffer. Så det kunne bedst betale sig for mig at købe en hel mørbrad med hoved. Men da jeg så havde skåret alle bøfferne, var der jo noget i overskud. Både hovedet og nogle af de ting, som man havde skåret fra for at have flotte foto-bøffer. De var sådan lidt for ureelle i størrelsen til at køre som bøffer i den traditionelle forstand. Du kan selvfølgelig også lave den her ret, hvis du har bøffer og de behøver for den skyld ikke været skåret af mørbraden. Eller for den sags skyld af en ko. Hvis det bare er noget kød, som er mørt og ikke skal have så tilberedes så længe. Medaljoner af svinemørbrad ville også være godt.
Nu er det jo også kantarelsæson, så det er helt oplagt at komme disse i. Andre svampe kan også gøre det. Men det er bare min absolutte livret, så hvorfor ikke forkæle familien, som kom hjem fra en tur til Jylland med det?
Og så lige det sidste. Tilbehøret. Vi kørte kartofler i ovnen. Godt med olivenolie og salt på, ind og hyg. Men her ville en mos, kogte nye eller bare brød og en grøn salat være godt. Det er jo sådan en ret, der gerne skulle være et hurtigt og godt måltid uden de store bekymringer, så du spiser bare det du har ved hånden. Det meste vil virke.
Skal vi ikke bare lave noget mad?
Oksemørbrad med pandesauce med kantareller og kål.
Ingredienser
- 750 g oksemørbrad (eller andet lignende kød)
- 2 stk skalotteløg
- 3 spsk kapers
- 200 g kantareller
- 1 spsk frisk rosmarin finthakket
- 1 spsk frisk timian finthakket
- 2 dl hønsebouillon (eller anden lignende)
- 1 bundt sortkål
- 50 g smør
Sådan gør du
- Skør kødet i nogenlunde ensartede stykker – her cirka 5-6cm på hver led.
- Brun det af på alle sider i olie og tag det fra varmen.
- Svits i samme pande finthakket skalotteløg og kapers. Tilsæt eventuelt lidt ekstra olie.
- Kom kantarellerne på sammen med urterne og steg dem et par minutter før hønsebouillon og nippet sortkål kommes ved.
- Når sortkålen er faldet sammen efter et minut eller to, returneres bøfferne til panden. De skal simre med i 4-5 minutter. Skru så helt ned for varmen og vend smørret i. Lad det stå og trække 4-5 minutter. Husk at smage til med salt og peber. Eventuelt lidt eddike eller citronsaft.
- Server med det samme.