Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pariserbøf – Helt klassisk, sådan da.

Jeg har i en uges tid gået og sukket for en pariserbøf. Idag tog jeg mig sammen. Det tager ikke særligt langt tid at bikse sammen, så det er også perfekt til sådan en dag, hvor sofaen trækker mere end køkkenet.

Toppen af kransekagen er jo æggeblommen. Man har flere muligheder her. Man kan servere den rå, som jeg vil gøre. Jeg er ikke så bange for æggene, når det kommer til stykket. Er man lidt bange for salmonella, kan man også vælge bruge pasteuriserede æggeblommer. Idag valgte jeg at porchere ægget helt på toppen. Udelukkende fordi jeg ikke havde noget at bruge hviden til, hvilket så sikkert ville betyde at den ville ende sine dage i skraldespanden efter en tur i køleskabet. Så hellere bare sætte den til livs.

Jeg valgte at spice bøffen (og toppingen) op med lidt grov sennep. Jeg må være gravid, for jeg har de syge cravings for sennep hele tiden. Det var ganske svært at skaffe hel peberrod sådan en hellig søndag på Amager, så jeg måtte nøjes. Hvis du kan, så riv/skrab din peberrod selv.

Husk, toastbrødet skal være så hvidt, at det nærmest letter fra tallerknen 🙂

Hvad skal du bruge? (2 personer)

  • 400g oksekød
  • 2 skiver toastbrød
  • 3 æg (1 til fars, 2 til pochering – eller bare blommen)
  • 3 (små) spiseskefulde grov sennep. 1 til farsen, 2 til topping,
  • 1 lille håndfuld rasp.
  • 1 Løg
  • 1 håndfuld kapers
  • Peberrod
  • Syltede rødbeder
  • Smør og olie til stegning.

Pariserbøf - Helt klassisk, sådan da.

Bland oksekødet, et æg, en spiseskefuld sennep, rasp, salt og peber. Lad det sætte sig en smule.

Pariserbøf - Helt klassisk, sådan da.

 

For to bøffer. Læg dem oven på toastbrødet og pres lidt ned. Jeg valgte at gøre mine bøffer firkantede, så de passede til brødet. Det er vist en smagssag.

Pariserbøf - Helt klassisk, sådan da.

 

Send dine to bøf-tømmerflåder ud på et hav af smør og olie. (cirka lige dele af hver). Steg dem på begge sider til bøffen er klar. Du skal være lidt opmærksom når du steger på toastsiden, den skal ikke have helt så lang tid, som på bøfsiden.

Pariserbøf - Helt klassisk, sådan da.

Pocher i mellemtiden æggene og snit løg og rødbeder fint. Er du i tvivl om hvordan man pocherer et æg, så er dette en ganske god guide – Det er slet ikke så svært.

Så er det egentlig bare at samle og nyde retten.

Pariserbøf - Helt klassisk, sådan da.Pariserbøf - Helt klassisk, sådan da.

Pariserbøf - Helt klassisk, sådan da. Pariserbøf - Helt klassisk, sådan da.

Join the Conversation

  1. Dammit! Nu blev jeg sulten igen og bliver nødt til at stå op:)

    1. Hej Anders,
      Det var faktisk bare hævn for alle de gange jeg er stået op midt om natten for at “nat-snacke” efter at have læst jeres opskrifter.

      Thomas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2025. All rights reserved.
Close