God mad behøver bestemt ikke at tage lang tid. Denne ret to 23 minutter fra råvarerne lå i indpakningen til det var anrettet på fadet.
Osten kan udskiftes med andet ost, hvis du ikke lige er til blåskimmel, dog vil jeg vælge en med god stor smag.
Når retten er forholdsvist simpel, så er det vigtigt at du sørger for at købe ordentlige råvarer.
Hvad skal du bruge? (3 personer)
- 250g god tørret pasta efter eget valg.
- 300g flanksteak.
- 200g cherrytomater
- 1 fennikel
- 4 fed hvidløg
- en god håndfuld sorte oliven
- 1 god håndfuld frisk basilikum
- 100g blåskimmelost
- Salt & Peber
- en smule balsamico eddike til toppen.
Sæt en stor gryde vand over og koge til din pasta. Cirka samtidigt varmer du en pande op, hvor du i olie steger din flanksteak. Flanksteaken skal stege mellem 4 og 5 minutter på hver side. Cirka lige så lang tid som det tager at få vandet op og koge på vores komfur – som ikke er induktion. Når det er stegt færdigt, lader du det hvilke i cirka 10 minutter.
Nu skal pastaen koge. Mit tog cirka 10 minutter, som var det samme som det tager at tilberede det sidste.
Snit fenniklen fint og sauter den sammen med hvidløget i olie. Efter et par minutter tilsætter du tomater og oliven. Tomaterne må nemlig gerne have lidt struktur. Krydr med salt og peber. Tilsæt en håndfuld basilikum lige før det er færdigt.
Vend den drænede pasta ned i panden og lad det stå et par minutter mens du skærer dit kød ud. Flanksteak skal skærer på tværs af fibrene – Ellers bliver det en sej omgang.
Anret på et fad. Først pasta, kød, smuldr osten udover. Pynt med basilikum. Giv lidt salt og peber, olie og balsamico.
VELBEKOMME.
Flanksteak er total yndlings-hverdags-udskæring – nappede lige en igår med en omgang sauteret spidskål + diverse. Det spiller sgu på en mandag:)