Søndags hygge for alle pengene!
Jeg tror næsten at det er den bedste pizzabund jeg har lavet til dato. Nem at arbejde med og dejlig sprød kant. Jeg valgte at kombinere hvedemelet (tipo 00) med grahamsmel. Ja, man er jo nærmest helt sund.
Jeg valgte at give pizzaen et lille lækkerhedstwist ved at bruge kantareller og en god røget svinemørbrad.
Dejen blev til to pizzaer og 6 pizzasnegle. Pizzaen lagde en god bund, så vi kom igennem en pizza og resten røg i køleskabet.
Hvad skal du bruge?
Dej
- 30g gær
- 3,5 dl vand,
- 150g grahamsmel
- 450g hvedemel
- 1 godt drys salt og sukker
- 3 spiseskefulde olie
tomatsauce
- 1 brik hakkede tomater
- 3 fed hvidløg
- 1 teskefuld timian
- 1 rødløg
Fyld
- 400g revet mozzarella
- 200g røget svinemørbrad, skivet
- 100g kantareller
- soltørrede tomater
- Tørret timian eller rosmarin.
Lav først dejen.
Rør gæren ud i lunken vand, tilsæt derefter både olie salt og sukker. Rør grahamsmelet i og til sidst hvedemelet. Der er forskel på hvormeget mel der skal bruges, så det er altid en god idé at gå roligt til værks. Når dejen ikke klistrer så meget er den klar. Du skal dog sørge for at den bliver æltet godt igennem. Min lille håndmixer med dejkroge kom på overarbejde, da den fik cirka 10 minutters æltning.
Overdæk den og stil den til hævning indtil den er nået cirka dobbel størrelse.
Tomatsaucen laves nemt på en pande. Olie, løg og hvidløg på panden til de bliver klare. Tilsæt tomater, salt, peber og timian. Lad det simre i cirka 5 minutter og kør det en hurtig tur med en stavblender. Dette er ikke nødvendigt, men jeg kan bedst lide at det har en ensartet konsistens.
Rens dine kantareller og skær kødet i tynde skiver.
Rul dejen så tynd som muligt. Fordel et tyndt lag tomatsauce, ost og tilbehør – Og det skal altså være i den række. At komme osten på til sidst er helt misforstået. Er man lidt fedtforskrækket, så kan man godt minimere mængden af ost.
Du skal sætte ovnen på maks temperatur, vores går til 275 grader. En ovn i et pizzeria vil normalt gå til 310 grader mener jeg.
Pizzaen skal bages cirka 10-12 minutter – Eller i hvert fald til osten tager farve og kanten er crispy.
Gør dig selv en tjeneste og køb frisk mozzarella i stedet- det smager markant bedre.
Hilsen pizza-elskeren
Lyder super lækkert. Hvordan er du kommet på den kombination?
Jeg havde egentlig bare lyst til en luksus version af pizzaklassikeren skinke og champignon. Og så var det hvad der var i køleskabet 🙂
Jeg kan bedst lide mine pizzaer ret enkle. Denne virkede nok egentlig også meget bedre end jeg lige havde regnet med.
/Thomas