Vi skulle for et par dage siden grille. Den oprindelige plan var at vi skulle grille en pattegris. Desværre var der kun en enkelt tilbage i køledisken og den så sgu lidt fesen ud, så vi måtte finde på noget andet. Pattegrise er i Spanien noget man spiser til jul, så man kan også sige at vi var godt og grund afmarcherede her.
Der lå nogle dejlige svineslag i køleren, så var det egentligt afgjort.
Da den lå på bordet herhjemme fjernede jeg først nogle af de hinder som var på slaget. Dette er sikkert ikke nødvendigt. Denne lille grissebasse havde haft et godt liv, så den havde også lige rigeligt til sidebenene, så jeg fjernede noget af fedtet – Og selvom det skal tilberedes i lang tid og meget af dette fedt ville forsvinde helt, så var der lige i overkanten. Vi gav 8 euro for hele slaget – Åh jeg elsker Spanien. Jeg ridsede slaget før jeg begyndte at fylde på og snørre.
Indeni kom jeg følgende godter (alt fint hakket):
- 1 stort løg
- 10 fed hvidløg
- en håndfuld timian
- En håndfuld persille.
- Skallen af en økologisk citron (Brug to, denne var VIRKELIGT stor)
- 3 spiseskefulde Harissa (chili pasta)
- Rigeligt med Salt og frisk kværnet sort peber
Jeg rullede den stramt og snørrede til.
Jeg ved at der er mange grill entusiaster som laver disse i deres kuglegrill. Sådan en havde vi ikke til rådighed, så jeg valgte i stedet for at starte den ud med 3,5 time i ovnen på rotisserie funktionen ved 140 grader. Det her er også meget nemmere.
Jeg kom hvidvin i bunden af ovnen, så den kunne dampe lidt af i dette. Det var faktisk planen at tage den ud tidligere, men dette gik meget godt, så vi endte med at blot give den det sidste på grillen. Vi ville jo også gerne have sprød svær.
Tilbehøret var meget normalt ”grill-agtigt” – salat og mere kød. Jeg havde også hurtigt lavet disse tomater var ganske enkle at lave.
- skær en tomat over.
- Drys med frisk timian, revet hvidløg, salt, peber.
- Dryp lidt god balsamico og olivenolie.
- Riv noget parmesan over.
- Grill til de er færdige. (10 minutter’ish)
Velbekomme
Thomas