Idag har det været søndag for alle pengene. Vi afholdte hos miinto.dk den årlige julefrokost. Der blev festet igennem, men når man som os sælger tøj, sko og lignende på nettet, så har vi rigtigt travlt her op til jul. Vores kundeservice, som jeg tidligere har haft ansvaret for, havde lidt vi skulle have indhentet, så vi aftalte at mødes og give den en skalle. Jeg havde besluttet mig for, at hvis de skulle komme sådan en tømmermændsdag og give den en ekstra indsats, så skulle de også ekstra forkæles. Jeg besluttede mig for at diske op med en gang pulled pork til dem.
Jeg stod op klokken 9 i morges for at sætte stegen i ovnen – og hoppede så i seng igen. På grund af tiden og at vi var lidt foran tidsplanen, kom stegen ud lidt før jeg først havde regnet med. Den skulle nok have haft en time eller to for rigtigt at falde fra hinanden. Med 8,5 time i ovnen var den selvfølgeligt helt gennemstegt og mør, men ikke helt nok til at kunne trække den fra hinanden med to gafler. Svinet var også forholdsvist magert, hvilket også kan spille ind.
Egentlig planlagde jeg at give den en tur i saltlage, men tiden løb fra mig igår. Selvom man er fyr, kan man altså godt have tøjkrise. Men læs eventuelt også Signes opskrift, hvor rub’en også er lidt anderledes.
Coleslaw’en sjussede jeg mig frem til, men den blev ret god. Vi fik faktisk også en orientalsk inspireret rødkålssalat, men jeg tror den får sig sit eget indlæg.
Hvad skal du bruge? (Til mange mennesker)
- 1 nakkefilet (2kg)
- 3 spiseskefulde æblesmør (kan erstattes med ribsgele)
- 2 spiseskefulde ketchup
- 1 spiseskefuld æblecidereddike
- 1 spiseskefuld honning
- 2 fed hvidløg
- 1 teskefuld tørret ingefær
- 1 teskefuld røget paprika
- Salt, Peber
Coleslaw
- 1/4 del hvidkål (et stort et af slagsen
- 3 gulerødder
- 3 spiseskefuld Cremefraiche
- 3 spiseskefulde mayonaise
- 1 skvat æblecidereddike
- saften af 1 citron
- 2 spiseskefulde sukker
- Salt, peber
Fra morgenstunden rører du alle delene sammen til rubben. Smører din nakkefilet og sætter den i ovnen. Dæk den til med staniol – Du kan også bruge en stegeso eller lignende. Den skal stege på 100-110 grader i mellem 10 og 12 timer.
Coleslawen har godt af at stå en time før den skal serveres, så lav den i god tid. Skær/riv din hvidkål og gulerødderne fint. Jeg brugte en mandolin. Jeg kan bedst lide, at man lige “knuser” kålen før man kommer dressingen i. I den finthakkede kål kommer du et par spiseskefulde salt. Kvas den rigtigt godt. Det gør at fibrene i kålen går i stykker og der ikke er helt så meget bid i. Rør alle elementerne til dressingen sammen i en skål. Vend over kålen.
Klar parat spis. Vi fik vores i en lille bolle. Det er godt at hælde noget af stegeskyen over kødet før servering. yam-yam-yam.
Mmm, det lyder godt!
Dette skal være den næste af dine opskrifter jeg vil kigge lidt nærmere på, tror jeg 🙂
Simone
Microcut.dk