Min muse har befundet sig i Jylland siden tirsdag og kombineret med at jeg har mere end rigeligt at lave herhjemme alene, så er det altså mere en minimalt mad som er blevet indtaget herhjemme. Men efter tirsdagens fotoshoot havde jeg temmeligt travlt med at klargøre til onsdagens, så det blev noget ualmindeligt nemt der røg i gryden.
Jeg havde købt nogle færdige ravioli med fyld hvid trøffel. Og til trods for at de kun bestod af 0,03% trøffel, så smagte og duftede de rigtigt dejligt. Jeg havde først planlagt bare lave en enkel smørsauce til dem, men endte med at rydde lidt op i gemmerne. Der var sådan ret mange både hele og halve ting i køleskabet, som sagtens kunne gå an. Så det blev bare minimalt mere avanceret end brunet smør. Til stadighed vil jeg mene, at det som tager længst tid ved denne ret er at få vandet op og koge til pastaen. Du kan også sagtens bruge helt almindelige spaghetties eller anden pasta.
Vi har næsten altid minimum 10 forskellige oste på køl. Af den simple grund at jeg elsker ost. I alle afskygninger og styrker. Og selvom vi har så mange, så bliver der ALDRIG smidt ost ud hos os. De ender så som altid i maden på den ene eller anden måde, hvis man ikke lige kan nå at få dem spist. Er det en fast ost, så riv og frys den, så er den klar til din næste lasagne. Er den blød, så kom den i saucen. Det samme hvis den er blå. Gem fx også altid skorpen fra parmesanen til at koge med din bolognese for ekstra umami. Er din ost for kedelig smagsmæssig, så sørg for ikke at pakke den lufttæt, så den har mulighed for at udvikle sig. Er den ved at løbe fra dig, så afskær den fra ilten.
Ravioli med gorgonzolasauce.
Ingredienser
- 1 pakke færdig ravioli eller ca 200g tørret pasta.
- 75 g bacon
- 5-8 champignoner
- 3 kviste timian
- 2 spsk finthakket bredbladet persille
- 1 dl fløde
- 75 g gorgonzola
- ca 30g parmesan
- Friskkværnet peber og salt
Sådan gør du
- Kog pastaen.
- Champignon og bacon skæres i tern og steges i en smule olivenolie på en pande. Herefter tilsættes fløde, persille og timian. Lad det snurre et par minutter.
- Kom gorgonzolaen og halvdelen af parmesanen (fintrevet) ved og skru ned for varmen. Rør til den er indarbejdet i saucen.
- Kom pastaen ved og lad retten samle sig. Smag til med salt og peber.
- Server med en smule parmesan på toppen. Og måske en lille kvist persille.
Regi:
-
Tallerken fra Magdalena Kaluzna
-
Saucier fra Le Creuset