Dagen efter vi havde fået Beef Ramen var der godt med grøntsager i skuffen. Blandt andet bønnespirer som jeg normalt ikke bruger mange af. Jeg tænkte, at jeg ville mixe dem sammen til en lille Thai-salat sammen med nogle tigerrejer, som vi ofte har til at ligge i fryseren.
Jeg lavede også en satay-sauce, men den blev ikke helt så god som jeg gerne ville. Så fin tuner den lidt og smider den op næste gang.
Det er en dejlig nem ret. Du kan få bugt med nogle af resterne i grøntsagsskuffen. Rejerne kan også sagtens erstattes med kylling, oksekød eller hvad du måtte have til rådighed.
Hvad skal du bruge?
- Bønnespirer
- Gul peber
- Sukkerærter
- Frisk Rød chili
- Cashewnødder
- Frisk koriander (Ja, jeg måtte erstatte dette med brøndkarse, da jeg ikke kunne få ordentlig koriander)
- Forårsløg
- Tigerrejer
- 1 “tommelfinger) frisk Ingefær
- 2 fed hvidløg
- 4 spiseskefulde Sød chilisauce
- 1 spiseskefuld soya
- Saften af 1 limefrugt
Anret dem i et fad. Drys med fintsnittet forårsløg og cashewnødder.
På den stadig rygende varme pande skal rejerne nu ned. Tag dem op af marinaden. Når de har skiftet farve hælder du marinaden over dem. Når den har boblet et minuts tid skal rejerne over grøntsagerne sammen med dressingen/marinaden.
Top op med koriander – Eller i mit tilfælde brøndkarse.
Server med kogte ris – Og hvis du gerne vil have sataysauce til, så brug eventuelt Klidmosters opskrift.
Nøøøj Thomas hvor ser det bare lækkert ud! Jeg er vild med “all things” thai, skal endda til Thailand om et par uger, men kunne da godt finde på at lave denne lækkerbidsken inden bare for at komme i stemning 🙂