Ja, det er jo egentlig meget nemt at lige klemme en gang ribbenssteg i en bolle med rødkål og agurksalat. Eller bare smutte ned til den lokale grill og købe den danske burger. Men konen og jeg – Nok mest mig – har besluttet os for at undvige take-away indtil 1. september. Vi startede først i juni, og det er egentlig gået meget godt, med enkelte undtagelser hvor vi har ligget brak med sygdom. To gange på to måneder. fint nok.
Dette skulle også være opskriften på hvordan man stegte gris med sprød svær. Dog skulle jeg lige vælge at tage livet af vores ovn med bagning og stegning, men vi fik da stegt svinet færdigt på eftervarmen. Kødet smagte fantastisk, desværre måtte jeg kigge langt efter den sprøde svær. Jeg er først kommet ovenpå efter mit nederlag nu, så det er også derfor posten først kommer nu.
Skal vi have en flæskesteg, så foretrækker jeg kamsteg, men til en sandwich vil jeg helst have ribbenssteg. Bare kald mig mig en lille fedt-gris.
Selvom jeg ikke var helt heldig med denne opskrift, så har den ikke tidligere fejlet, så jeg vil lige dele den med jer.
Hvad skal du bruge?
- En ribbenssteg – Eller kamsteg – du bestemmer selv.
- SALT
- Peber.
- En smule frisk timian.
- Laurbærblade.
Sørg for at din steg er ridset ordentligt igennem sværen. Den må gerne ridses ned i fedtet, men ikke ned i kødet.
Læg den i en bradepande med med sværen ned af. Fyld vand i bradepanden til den dækker sværen. Planen er lidt at den i vandet skal koge sværen. Giv den salt, timian og peber.
Den skal i ovnen på 200 grader og her skal den have en time til
halvanden. Når den når 75 grader i kernen tager den ud og vender den om. Start grillen i ovnen. Nu skal sværen have salt og laurbærblade. Giv den rigtigt meget salt, da det får sværen til at boble op under grillen.
Sæt den under grillen – men hold øje med den. Det går rigtigt hurtigt lige pludseligt. Når den ser lækker ud – Så er den det højest sandsynligt også. Det var lige med grilldelen at det gik galt for vores ovn, så jeg var nød til at skære sværen af. 🙁
Ribbenssandwich
Jeg sørgede for lune mine boller. Delte dem og smurte dem med miracle whip, to skiver steg, et par skefulde af meyers lækre rødkål. (Ja, jeg ville selv have lavet, men kunne ikke finde et rødkål – Jeg lover, det skal nok komme inden jul) og selvfølgeligt min hjemmelavede agurksalat.
Så fik vi også stillet lysten til fastfood – lidt endnu.
Næste gang skal du salte godt mellem sværene og ovenpå, efter du har kogt den med sværen nedad – og sætte lauerbærbladene i. Den metode fejler aldrig.
Jeg synes, du er en fin kok!