Nå, men hvis man følger rigtigt godt med herinde, så har man nok også lagt mærke til, at der har været et lille ophold i indlæggene. Det havde jeg ikke rigtigt regnet med skulle ske, for jeg havde slet ikke planlagt det. Det skete bare. Og hvorfor? Livet. Du ved. Du starter op på en opgave og pludseligt er der gået tre måneder. Det kan være det kommer til at ske igen, men det håber jeg ikke. Jeg har det sådan, at jeg gerne vil dele noget, når jeg har lavet noget som jeg synes er værd at dele.
En af de ting som har taget ret meget af min tid, var en workshop som jeg lavede for Charbroil. der skulle vi lave burgers (og en masse andet). Jeg havde utjekket som jeg var, ikke skrevet opskrifterne ned. Og da der pludseligt kom spørgsmål til løgene og opskrifter, lovede jeg at notere dem ned på bloggen. så de havde et sted at finde dem.
Den her burger var ligesom omdrejningspunktet for workshoppen. Eller det var det ikke præcist, det var smashdelen. Jeg havde nemlig skaffet noget brisket fra Danish Crown, som vi skulle hakke selv og smashe. Jeg syntes det gav ret god mening af byde det fede, smagfulde kød op til dans med masser af løg og blåskimmel. Jeg ved ikke om det bare er min lille perversion, men jeg synes det smagte ret godt.
Så går du lige og føler for en rigtig beskidt burger, så er det altså den her du skal prøve. Du behøver ikke at hakke kødet selv. Du kan vælge købe bøfferne færdige. Du kan finde brisket burgers under navnet Burger Boost fra Danish Crown i både Rema og på Nemlig. Jeg har lidt et soft spot for dem, men det er også mig som har taget billedet på forsiden af pakken. Ellers form dem selv, men sørg for guds skyld for, at der ikke er for lidt fedt i burgeren. Det er både der smagen sidder, men er også med til at holde dem saftige. Gå aldrig under 18% til burgers.
Juicy smashburgers med løg og blåskimmel
Ingredienser
Bløde løg
- 4 rødløg
- 2 laurbærblade
- 50 g smør
- 5 timian stængler
- 1 dl sherry eddike
- 2 spsk brun farin
Syltede rødløg
- 2 små rødløg
- 4 laurbær
- 2 stjerneanis
- 1 tsk peberkorn
- 1 dl vand
- 1 dl lagereddike
- 1 dl sukker
Til burgerne
- 4 brioche boller fra Jalm&B
- 8 kugler af oksekød cirka 100g stykket.
- 2 løg
- 8 skiver cheddar
- 4-6 skiver danablu
- 0,5 dl mayonnaise
- 0,5 dl french sennep
- Salatblade
Sådan gør du
- Skær løgene i tynde skiver. Svits dem i en blanding af smør og olie. De skal ikke stege og tage farve, blot simre. Lad dem simre 15 minutter sammen med timian og laurbær. De må gerne tage en let farve uden at det er stegeskorpe her. Kom eddike og brun farin på. Lad eddiken koge ind. Lad det simre endnu 10 minutter. Smag til med salt og peber. Fjern eventuelt timianstilke og laurbær for en nemheds skyld under anretningen.
- Skær rødløgene i tynde skiver. Kog en syltelage af vand, eddike og sukker sammen med laurbær, stjerneanis og peberkorn. Kom løgene heri og lad dem trække minimum en time, gerne længere.
- Fordel en smule løg på en stegeplade i 8 små bunker. Sæt kuglerne af oksekød på. Tryk dem med en spatel flade – deraf smash burger. Krydr med salt og peber. Steg i 2-3 minutter før der vendes. Fordel nu cheddar på 4 bøffer, blåskimmel på 4 bøffer. Steg endnu 2-3 til osten er smeltet. Rist også bollerne på grillen.
- Smør bollerne med mayonnaise. Kom herpå salaten. Top med en af hver bøf, gerne med en smule bløde løg imellem. Top med syltede og rå løg. Slut af med sennep og en bolle. Server med det samme.