Hvis jeg skal være helt ærlig, så er jeg ikke en “fiske”-mand. Men jeg vil gerne lære det. Step-by-step. Et af de mere vellykkede “steps” var dette lille stykke smørrebrød.
Jeg brugte lidt eddike med estragon i min mayo, har du ikke det, så tilføjer du blot lidt ekstra estragon i mayonaisen. Jeg har lavet dette stykke smørrebrød på rugbrød, da det er min favorit. Skal du smovse i hvidt brød, så gør du bare det.
Hvad skal du bruge?
- Godt rugbrød
- Smør
- Røget Laks
- Karse
Estragon-mayo
- 1 æggeblomme
- Neutralt smagende olie (til konsistensen er fin – cirka 2dl)
- 1 teskefuld grov sennep
- 15 dråber citronsaft (ish)
- 1 teskefuld eddike med estragonsmag
- Salt, Peber
- Frisk estragon
Marineret fennikel
- 0,5 fennikel og gerne også lidt af toppen, hvis den er med. Det er flot.
- 2 spiseskefulde olivenolie
- skallen af en halv citron
- Saften fra den halve citron
- Salt og peber
Skær først din fennikel i papirtynde skiver. Jeg brugte en skarp kniv – Du kan også bruge en mandolin eller et råkostjern. Tilsæt citronsaft, skal, olie, salt og peber. Knug det eventuelt lidt, da det ødelægger strukturen lidt og fremskynder marineringen. Lad det stå en halv times tid.
Til mayo’en er det ganske lige ud af landevejen. Rør æggeblommen, citronsaft, eddike og sennep godt sammen. Tilsæt olien under piskning. Først en dråbe af gangen, så kan du øge mængden. Men vær påpasseligt. Men det er altså ikke så svært, som mange gør det til. Tilsæt estragonbladene og smag til med salt og peber.
Anretning.
Smør brødet og fold din laks fint derpå. Så fylder det lidt mere og får væsentlig mere “wauw”-effekt. Brug 3 skiver laks. Det er jo søndagsmørrebrød.
Læg cirka en spiseskefuld mayo på toppen og herefter din fennikel. Det må godt have lidt højde. Klip lidt karse ud over.
Vi fik en Bombay Pale Ale fra Nørrebro Bryghus til. Det faldt ikke konens smag, men helt klart i min. Den er lige så bitter, som jeg godt kan lide den.
Har du et favorit stykke smørrebrød eller vi du gerne have specifikke stykker her på siden, så sig endeligt til. Jeg elsker smørrebrød og vil gerne lave et lille katalog herinde.