Af uransagelige årsager havde de valgt at sætte de økologiske ribbenstege ned til halv pris i det lokale supermarked. Rygtet siger at det måske ikke er flæskestegssæson nu. Det må de selv om. Jeg var i hvert fald glad for at finde den. For gik lige med den her opskrift i baghovedet. Købte jo et rotisserie til grillen for noget tid siden og der er det altså perfekt at sno sådan en lille flæskesteg på. Og så er der faktisk ikke meget mere at gøre. Efter en time på grillen kom der lidt nye kartofler i bakken under, som fik lov til at stege færdige sammen med stegen.
Stegen fik også selskab af en salat, som lige blev væltet sammen. Nu var det jo faktisk bare et hjertesalat, som lige fik en gang rødløg, lidt “ryste-tyttebær” og så syre. Ja ja, olie, citronsaft, salt og peber er jo obligatorisk. Sådan overordnet, så er der vel cirka 20 minutters arbejde i sådan en middag. Ja, et eller andet sted, så vinder man altså lidt tid på at lave en hel steg i stedet for mindre stykker kød, da den kan klare helt sig selv.w
Sommerflæskesteg på grillen.
Ingredienser
- 1 ribbenssteg - cirka 1-1 4 kg
- 1 citron
- 3 fed hvidløg
- 2 spsk grofthakket kørvel
- 10 kviste timian
- Salt og peber
- 1 kg kartofler
Sådan gør du
- Start med at fjerne alt brusk og eventuelle ben fra undersiden. Butterfly stegen, så den er dobbelt så stor.
- Giv først et ordentlig skud peber og salt. Herefter både timian, kørvel, citronskal og pressede hvidløg.
- Rul stegen sammen - stramt. Og snør den. Kom på rotisseriet (eller bare i en foliebakke). Gnub den godt med salt, specielt i sværrene.
- Steg cirka 1 time med 150 grader med en bakke under. Herefter kommes de klargjorte kartofler i bakken sammen med et par deciliter vand, så de damper en smule. Steg endnu en time. Nu skulle kartoflerne være møre og stegen færdig. Hvis ikke sværen er sprød nu, så fjern bakken og skru helt op for varmen. Grill til sværen er sprød over direkte varme.
- Lad stegen trække 10 minutter før den skæres.
- Server med kartoflerne, lidt kørvel mayonnaise og salaten.
Jeg syntes du bliver bedre og bedre og nyder din blog som inspiration. Din mad er altid flot stylet