I fredags gik jeg en stor weekend i møde rent madmæssigt. Kæresten skulle på familiebesøg i Jylland og jeg kunne rigtigt slå mig løs i køkkenet. Planerne var store. Der var faktisk ikke det, som ikke skulle kokkereres. Der skulle eksperimenteres med billeder til bloggen. Der skulle laves onglet med spinat, steaksandwich, stjerneskud, paella, kager og desserter. Ja, det var altså planen og det der var købt ind til. Søndag aften måtte jeg se i øjnene at sofaen havde haft nærmest uovervindelige magnetiske kræfter. De gode råvarer lå nu i stedet i fryseren. Men et eller andet skulle der jo i maven. Jeg havde efterhånden spist min ration ostemadder denne weekend. (Ja, livet som madblogger er ALTID meget luxuriøst). Så valget faldt på en Spaghetti Amatriciana. Så lækkert og enkelt.
Når det er så enkelt som denne ret, så er det også næsten et must at råvarerne er gode, da der ikke er så meget andet til at trække dem op. Jeg havde lidt forskellige tomater til at ligge, så det var også en god mulighed for at redde dem fra køleskabs-krematoriet.
Egentlig laver man en “rigtig” amatriciana med enten guanciale, som er svinekæber som er saltede og tørrede eller porcetta – som minder meget om bacon, blot uden røgningen. Det var ikke lige til at støde op, så jeg nøjedes med den gode bacon fra Cleavers i Torvehallerne. Man bør altså fra tid til anden unde sig at spise noget ordentlig bacon. Der er en verden til forskel – Prøv eventuelt Hanegals version, som er ret nem at få fingrene i.
Mængderne passer meget godt i forhold til det ovenstående billede.
- 1 del bacon.
- 1 del løg
- 1 chili
- 3-4 dele friske tomater. (Hvis du er i overskudshumør kan du skolde dem og pille skindet af, det gjorde jeg ikke)
- Pecorino – Erstat det i en snæver vending med parmesan.
- Olivenolie til stegning
- Salt, peber (lidt sukker til tilsmagning)
Sæt vandet til pastaen over og koge.
I en varm pande kommer du olien. Vend de fint hakkede løg deri og lad dem blive blanke. Herefter kommer du bacon i og finthakket chili i. Lad det stå og snurre en smule. Herefter tomaterne. Cirka samtidig med at du smider tomaterne i, kommer du også pastaen/spaghettien i den kogende vand.
Smag saucen til med salt og peber. Og lad det simre til pastaen er aldente.
Kom spaghettien direkte fra kogevandet og over i saucen. Det gør ikke noget at der er lidt vand ved. Lad det stå og snurre et par minutter til det har samlet sig.
Server med et ORDENTLIGT skud revet pecorino over.
Den ret er ALTID en sikker vinder.
Simply love it.
Jeg elsker også denne ret… Og det der med sofaens magnetiske kræfter (når der endelig er tid til det), kender jeg også aaaalt for godt 😉