Spansk pasta med chorizo – Fideos

Jeg fandt nogle fideos i skabet den anden dag. Kom også til at tænke på, at det ikke var i år at jeg havde dem med hjem fra Spanien. Sidste år nåede jeg ikke til Spanien. Så øh, det var vist ved at med få dem brugt. Men sådan nogle tørrede pastaer løber jo ikke bare. Fideos fåes i Spanien i en del forskellige tykkelser. Fra meget tynd til spaghetti tykkelse. Dog er de jo ikke meget længere end to centimeter. De bliver ofte brugt sammen med fisk og så synes jeg at de bliver noget så lækre. Specielt hvis der er noget i bunden, så sætter sig en lille smule. Kan du ikke lige opdrive fideos, kan du alternativt bruge suppehorn. Jeg synes bare det helst skal være nogle ret små af slagsen.

Jeg valgte at supplere op med lidt pistou. Du kender pestoen. Pistouen er jo lidt det samme. Bare med fransk oprindelse og så bliver den lavet uden nødder. Det er den eneste reelle forskel, jeg har kunnet spotte. Så da jeg ikke rigtigt havde nødder på lager af den ene eller den anden art, så blev det denne. Jeg ville tilføje den lidt urtede smag til retten. Jeg synes absolut kun den gjorde noget for den. Men har du ikke lige tiden eller nok persille, så kan den undlades. Og som med alt andet pesto er den ganske åben for fortolkninger. Brug de urter du har ved hånden. Sågar en ruccola kan gå an i det her selskab.

Det var også frosne ærter som kom i. Det er jo lidt en synd, når det faktisk er til at få friske ærter i øjeblikket. På den anden side. Nogle gange skal man bare lidt nemt om aftensmaden. Det her tog mig cirka 20-25 minutter fra jeg blev sulten til jeg fik noget at spise. Det inklusiv faktisk at udtænke retten. Luksusen bestod i safrannet. Hvis du ikke har det på lager, men gerne vil have den gule farve, kan du bruge gurkemeje i stedet. Det har bare ikke den dejlige tørre smag, som safran har. Jeg køber altid rigeligt safran, når jeg er i Spanien. Der er det jo mere et “staple” end det er i Danmark. Så det er også til at betale. Dog skal der ikke bruges særligt meget for at give smag eller farve.

Spansk pasta med chorizo - Fideos

Spansk pasta med chorizo - Fideos

Thomas
Antal 3

Ingredienser
  

  • 200 gram chorizo
  • 2 stk løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 stk peberfrugt
  • 1-2 dl ærter
  • 200 gram fideos
  • 1 tsk røget paprika
  • 4 stk laurbærblade
  • 1 knivspids safran
  • 5 dl hønsefond

Persillepistou

  • 1 bundt persille
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl Olivenolie
  • 1 spsk citronsaft
  • 15-20 gram parmesan
  • Salt og peber

Sådan gør du
 

  • Skær løg og peber i strimler. Hak hvidløget fint. Sauter løg, hvidløg og peber i olivenolie til løget er klart.
  • Skær chorizoen i stykker af 1 cm. Kom den ned til grøntsagerne og steg et par minutter. Kom laurbær, safran og paprika på. Tilsæt hønsefonden og ærter. Bring det i kog, smag til med salt og peber og kom fideos på. De kan eventuelt erstattes af små suppehorn eller andre helt små pastatyper. Lad det koge til dine fideos er klar og har suget væsken.

Persillepistou

  • Blend alle ingredienserne til pistouen. Smag til med salt, peber og ekstra citronsaft. Husk, at du kan sagtens bruge stilkene fra persillen også.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close